2023_24
Guia docent 
Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
A A 
català 
Grau en Nutrició Humana i Dietètica (2010)
 Assignatures
  CIÈNCIA I TECNOLOGIA DELS ALIMENTS
   Continguts
Tema Subtema
Tema 1 Introducció a la tecnologia dels aliments, conceptes i definicions. Objectius de la tecnologia dels aliments.
Tema 2 Diagrames de flux, operacions preparatives en la indústria alimentària: rentat pelat, reducció de la mida, classificació, mescles, separació.
Tema 3 Bases de la conservació en la indústria alimentària. Factors i causes del deteriorament dels aliments.
Tema 4 Mètodes de conservació a la indústria alimentària.
4.1 Ús de baixes temperatures: refrigeració i congelació. 4.2 Ús d'altes temperatures: cocció, escaldat, pasteurització i esterilització. 4.3 Mètodes basats en la modificació de l'aigua: Evaporació, deshidratació i liofilització.
Tema 5 Fermentacions i tecnologies enzimàtiques.
Tema 6 Tractaments químics dels aliments. Additius.
Tema 7 Tecnologies emergents a la indústria alimentària. Ús de radiacions i altres noves tecnologies.
Tema 8 Envasat i etiquetatge dels aliments. Estocatge i distribució.
Tema 9 Tecnologia dels principals aliments del mercat:
- Tecnologia de cereals, fruites i verdures. Tecnologia d'olis i greixos.
- Tecnologia de carn i peix.
- Tecnologia de la llet i derivats.
- Tecnologia dels ovoproductes.
- Tecnologia d'aliments fermentats: begudes alcohòliques, productes làctics, olives i confitats, cafè i xocolata.
- Tecnologia dels productes carnis i de les conserves de pesat.