Guia docent Facultat de Medicina i Ciències de la Salut |
català |
Grau en Nutrició Humana i Dietètica (2010) |
Assignatures |
DIETÈTICA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2023_24 |
Assignatura | DIETÈTICA | Codi | 14224104 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
12 | Obligatòria | Segon | AN |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
PRINCIPIS GENERALS | 1. Introducció a l’assignatura. Concepte de dietètica i dietoteràpia. Hàbits alimentaris i factors determinants . Definicions, camp d’actuació. Funcions del dietista-nutricionista en la nostra societat. Comportament alimentari. Factors fisiològics, físics, econòmics i socioculturals. |
APLICACIÓ DE LA DIETÈTICA A LES DIFERENTS ESTATS FISIOLÒGICS DE LA VIDA |
6. Dieta durant l’embaràs. 7. Dieta durant la lactància. 8. Dieta durant el primer any de vida. 9. Dieta durant la infància. 10. Dieta durant l'adolescència. 11. Alimentació i menopausa. 12. Dieta i tercera edat. 13. Alimentació i esport. |
DIETA I FACTORS SOCIO-CULTURALS | 14. Dieta vegetariana. Deficiències nutricionals usuals. Recomanacions dietètiques. Aliments per a vegetarians. Piràmides alimentàries per a vegetarians. Planificació dietètica. 15. Dietes alternatives. Macrobiòtica, Atkins, Dietes dissociades, Dieta de la Zona. |
CONFECCIÓ DE DIETES CONTROLADES I APLICACIÓ DE LA DIETÈTICA |
16. Dietes controlades en energia 17. Dietes controlades en hidrats de carboni. 18. Dietes controlades en fibra dietètica. 19. Dietes segon l'índex glicèmic 20. Dietes controlades en proteïnes. 21. Dietes controlades en greixos 22. Dietes controlades en elements minerals. 23. Dietes controlades en més d'un nutrient. 24. Introducció a les dietes terapèutiques. Confecció de dietes amb modificació de textura. 25. Dietes hospitalàries. |
CONEIXEMENT DELS ALIMENTS: Al laboratori de tècniques culinàries | 26. Pesos, Racions alimentàries i unitats d'intercanvis. 27. Absorció de greixos en les coccions. 28. Canvis de textures de les preparacions. |
CONFECCIÓ DE DIETES A TRAVÉS DE TICs | 29. Aplicació dels diferents programes de càlculs de dietes. 30. Dieta controlada per més d'un nutrient. |