2019_20
Guia docent 
Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
A A 
català 
 
 
Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010)
 Assignatures
  FARMACOLOGIA
   Resultats d'aprenentage
Tipus A Codi Resultats d'aprenentatge
 A5 Conèixer les característiques més importants dels fàrmacs que se solen emprar en les patologies que requereixen suport dietètic o nutricional
Conèixer els mecanismes pels quals l'estat nutricional del pacient pot alterar l'efecte dels fàrmacs
 A6 Comprendre els mecanismes pels quals es regeixen els efectes dels fàrmacs sobre l'organisme
 A17 Conèixer les característiques més importants dels fàrmacs que se solen emprar en les patologies que requereixen suport dietètic o nutricional
Identificar els fàrmacs que poden alterar l'estat nutricional del pacient i analitzar les pautes d'administració de medicaments per tal de proposar alternatives farmacoterapèutiques
Conèixer els mecanismes pels quals l'estat nutricional del pacient pot alterar l'efecte dels fàrmacs
 A37 Identificar els fàrmacs que poden alterar l'estat nutricional del pacient i analitzar les pautes d'administració de medicaments per tal de proposar alternatives farmacoterapèutiques
 A39 Identificar els fàrmacs que poden alterar l'estat nutricional del pacient i analitzar les pautes d'administració de medicaments per tal de proposar alternatives farmacoterapèutiques
Tipus B Codi Resultats d'aprenentatge
 B1 Incorporar els aprenentatges proposats pels experts i mostrar una actitud activa per la seva assimilació
Comprendre i qüestionar els models teòrics d’una disciplina i indagar en noves àrees de coneixement
Integrar diverses teories o models fent una síntesis personal i creativa adaptada a les pròpies necessitats professionals
 B2 Identificar i analitzar un problema per a generar alternatives de solució, aplicant els mètodes apresos
Utilitzar la seva experiència i criteri per analitzar les causes d’ un problema i construir una solució més eficient i eficaç
Proposar i construir en equip solucions a problemes en diversos àmbits, amb una visió global
Identificar la problemàtica del pacient i saber prioritzar els problemes, segons la gravetat i la urgència
Reconèixer les limitacions pròpies (desconeixement, falta d’experiència) per tal de sol·licitar la col·laboració d’altres col·legues
 B3 Inculcar els avantatges de la creativitat, l’enginy i la iniciativa en l’àmbit de la nutrició
 B4 Gestionar l’aprenentatge autònom utilitzant les estratègies i recursos més adequats
Comportar-se d’una forma reflexiva i responsable, constructivament crític
Actuar valorant la pròpia competència i les pròpies capacitats
Respectar als companys i a la institució a la qual es pertany
 B5 Participar i col·laborar activament en les tasques de l’ equip i fomentar la confiança, la cordialitat i l’orientació a la tasca conjunta
Contribuir a la consolidació i desenvolupament de l’ equip, afavorint la comunicació, el repartiment equilibrat de tasques, el clima intern i la cohesió
Ser conscient de la necessitat de formar-se contínuament al llarg de la seva vida professional
Ser conscient de la necessitat de ser docent i d’ensenyar a altres al mateix temps que es fa assistència
Ser conscient de la responsabilitat com a educador de la societat
 B6 Acceptar els drets del malalt
Establir confiança entre el nutricionista i el pacient, respectant-lo i adoptant una postura empàtica i holística
Avaluar i preservar l’autonomia del pacient i mantenir-ne la participació en totes les decisions que l’afectin
 B7 Expressar les pròpies idees de forma estructurada i intel·ligible, intervenint amb rellevància i oportunitat tant en situacions d’ intercanvi, com en més formals i estructurades
Prendre la paraula amb grup amb facilitat, transmetre convicció i seguretat i adaptar el discurs a les exigències formals requerides
Utilitzar els principis gnerals de la bona comunicació (pròpies i del entrevistat
Adaptar el seu missatge i els medis emprats a les característiques de la situació i a l’audiència
 B9 Conèixer la metodologia científica
Reconèixer la necessitat de la recerca per a la progressió del coneixement
 B10 Admetre opinions d’altres col·legues, contràries a l’opinió pròpia
Tipus C Codi Resultats d'aprenentatge
 C2 Utilitza programari per a comunicació off-line: editors de textos, fulles de càlcul i presentacions digitals
Utilitza programari per a comunicació on-line: eines interactives (web, moodle, blocs..), correu electrònic, fòrums, xat, vídeo-conferències, eines de treball col·laboratiu...
 C4 Produeix un text oral gramaticalment correcte
Produeix un text oral ben estructurat, clar i eficaç
Produeix un text oral adequat a la situació comunicativa
Produeix un text escrit gramaticalment correcte
Produeix un text escrit ben estructurat, clar i ric
Produeix un text escrit adequat a la situació comunicativa