Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010) |
Assignatures |
FARMACOLOGIA |
Resultats d'aprenentage |
DADES IDENTIFICATIVES | 2019_20 |
Assignatura | FARMACOLOGIA | Codi | 14224115 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
5 | Obligatòria | Tercer | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tipus A | Codi | Resultats d'aprenentatge |
A5 |
Conèixer les característiques més importants dels fàrmacs que se solen emprar en les patologies que requereixen suport dietètic o nutricional Conèixer els mecanismes pels quals l'estat nutricional del pacient pot alterar l'efecte dels fàrmacs | |
A6 |
Comprendre els mecanismes pels quals es regeixen els efectes dels fàrmacs sobre l'organisme | |
A17 |
Conèixer les característiques més importants dels fàrmacs que se solen emprar en les patologies que requereixen suport dietètic o nutricional Identificar els fàrmacs que poden alterar l'estat nutricional del pacient i analitzar les pautes d'administració de medicaments per tal de proposar alternatives farmacoterapèutiques Conèixer els mecanismes pels quals l'estat nutricional del pacient pot alterar l'efecte dels fàrmacs | |
A37 |
Identificar els fàrmacs que poden alterar l'estat nutricional del pacient i analitzar les pautes d'administració de medicaments per tal de proposar alternatives farmacoterapèutiques | |
A39 |
Identificar els fàrmacs que poden alterar l'estat nutricional del pacient i analitzar les pautes d'administració de medicaments per tal de proposar alternatives farmacoterapèutiques | |
Tipus B | Codi | Resultats d'aprenentatge |
B1 |
Incorporar els aprenentatges proposats pels experts i mostrar una actitud activa per la seva assimilació Comprendre i qüestionar els models teòrics d’una disciplina i indagar en noves àrees de coneixement Integrar diverses teories o models fent una síntesis personal i creativa adaptada a les pròpies necessitats professionals | |
B2 |
Identificar i analitzar un problema per a generar alternatives de solució, aplicant els mètodes apresos Utilitzar la seva experiència i criteri per analitzar les causes d’ un problema i construir una solució més eficient i eficaç Proposar i construir en equip solucions a problemes en diversos àmbits, amb una visió global Identificar la problemàtica del pacient i saber prioritzar els problemes, segons la gravetat i la urgència Reconèixer les limitacions pròpies (desconeixement, falta d’experiència) per tal de sol·licitar la col·laboració d’altres col·legues | |
B3 |
Inculcar els avantatges de la creativitat, l’enginy i la iniciativa en l’àmbit de la nutrició | |
B4 |
Gestionar l’aprenentatge autònom utilitzant les estratègies i recursos més adequats Comportar-se d’una forma reflexiva i responsable, constructivament crític Actuar valorant la pròpia competència i les pròpies capacitats Respectar als companys i a la institució a la qual es pertany | |
B5 |
Participar i col·laborar activament en les tasques de l’ equip i fomentar la confiança, la cordialitat i l’orientació a la tasca conjunta Contribuir a la consolidació i desenvolupament de l’ equip, afavorint la comunicació, el repartiment equilibrat de tasques, el clima intern i la cohesió Ser conscient de la necessitat de formar-se contínuament al llarg de la seva vida professional Ser conscient de la necessitat de ser docent i d’ensenyar a altres al mateix temps que es fa assistència Ser conscient de la responsabilitat com a educador de la societat | |
B6 |
Acceptar els drets del malalt Establir confiança entre el nutricionista i el pacient, respectant-lo i adoptant una postura empàtica i holística Avaluar i preservar l’autonomia del pacient i mantenir-ne la participació en totes les decisions que l’afectin | |
B7 |
Expressar les pròpies idees de forma estructurada i intel·ligible, intervenint amb rellevància i oportunitat tant en situacions d’ intercanvi, com en més formals i estructurades Prendre la paraula amb grup amb facilitat, transmetre convicció i seguretat i adaptar el discurs a les exigències formals requerides Utilitzar els principis gnerals de la bona comunicació (pròpies i del entrevistat Adaptar el seu missatge i els medis emprats a les característiques de la situació i a l’audiència | |
B9 |
Conèixer la metodologia científica Reconèixer la necessitat de la recerca per a la progressió del coneixement | |
B10 |
Admetre opinions d’altres col·legues, contràries a l’opinió pròpia | |
Tipus C | Codi | Resultats d'aprenentatge |
C2 |
Utilitza programari per a comunicació off-line: editors de textos, fulles de càlcul i presentacions digitals Utilitza programari per a comunicació on-line: eines interactives (web, moodle, blocs..), correu electrònic, fòrums, xat, vídeo-conferències, eines de treball col·laboratiu... | |
C4 |
Produeix un text oral gramaticalment correcte Produeix un text oral ben estructurat, clar i eficaç Produeix un text oral adequat a la situació comunicativa Produeix un text escrit gramaticalment correcte Produeix un text escrit ben estructurat, clar i ric Produeix un text escrit adequat a la situació comunicativa |