2023_24
Guia docent 
Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
A A 
català 
Grau en Nutrició Humana i Dietètica (2010)
 Assignatures
  TOXICOLOGIA ALIMENTÀRIA
   Continguts
Tema Subtema
I. GENERALITATS: INTRODUCCIÓ I FONAMENTS DE TOXICOLOGIA 1. Toxicologia general
2. Conceptes d'interès en Toxicologia
3. Mecanismes de toxicitat
4. Toxicocinètica I: Absorció, distribució i excreció de tòxics
5. Toxicocinètica II: Factors que modifiquen la toxicitat. Biotransformació dels tòxics
6. Toxicologia sistèmica
7. Tòxics en la gènesi del càncer, mutacions, i efectes sobre la reproducció
8. El procés d'avaluació de riscos i la seva importància en la salut pública
II. TOXICOLOGIA ALIMENTARIA 9. Substàncies tòxiques naturals dels aliments. I. Antinutrients
10. Substàncies tòxiques naturals dels aliments. II. Substàncies d'origen vegetal
11. Biotoxines marines
12. Micotoxines
13. Toxicitat dels metalls. I. Arsènic, plom, cadmi i mercuri
14. Toxicitat dels metalls. II. Alumini, coure, estany i altres
15. Toxicitat dels pesticides
16. Toxicitat de les nitrosamines i altres productes nitrogenats
17. Toxicitat de les dioxines i furans i bifenils policlorats (PCBs)
18. Toxicitat dels hidrocarburs aromàtics policíclics
19. Additius alimentaris
20. Alcohol
21. Al·lèrgia i intolerància als aliments
22. Intoxicacions per bolets
23. Disruptors endocrins i contaminants emergents
24. Materials en contacte amb aliments
25. Tòxics durant l'embaràs
26. Tòxics durant la lactància