2023_24
Guia docent 
Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
A A 
català 
Grau en Nutrició Humana i Dietètica (2010)
 Assignatures
  SALUT PÚBLICA
   Continguts
Tema Subtema
SALUT PÚBLICA: CARACTERÍSTIQUES I FUNCIONS Introducció a la Salut Pública. Concepte de salut pública i salut comunitària. Evolució històrica del concepte de salut. Determinants de la salut. Funcions de la salut pública.
Medicina preventiva. Historia natural de la malaltia. Nivells de prevenció: primària, secundària i terciària. Instruments per a la prevenció.
Vigilància de la salut pública. Recollida anàlisi i interpretació de dades. Demografia sanitaria
MÈTODES DE VALORACIÓ DE L’ESTAT NUTRICIONAL EN POBLACIONS Mètodes de valoració del consum alimentari de forma col•lectiva.
Registre alimentari per pesada precisa
Registre alimentari per estimació
Mètodes d’entrevista: Record-24 hores
Mètodes d’entrevista: Història dietètica
Qüestionari de valoració del consum alimentari
Validesa i precisió dels mètodes de valoració del consum alimentari directe en poblacions. Mètodes bioquímics de valoració del consum alimentari.
LA MALALTIA COM A PROBLEMA DE SALUT PÚBLICA Epidemiologia general de les malalties cròniques. Característiques generals de les malalties cròniques. Raonament causal a les malalties cròniques. Epidemiologia, factors de risc i prevenció de els malalties prevalents:
Malalties cardiovasculars, càncer obesitat diabetis, anèmies, etc...
Epidemiologia i mesures preventives dels problemes relacionats amb el tabac, l’alcohol, drogues il•legals.
Epidemiologia i consell de l'activitat física.
Epidemiologia i mesures preventives dels accidents.
Salut laboral. Factors de ris relacionades amb el treball.
Epidemiologia general i mesures preventives de les malalties transmissibles. Bases epidemiològiques de la prevenció. Classificació general de les malalties transmissibles.
Pràctiques i seminaris

1. Factors de risc. Nivells de prevenció
2. Mètodes de valoració del consum alimentari.