2023_24
Guia docent 
Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
A A 
català 
Grau en Nutrició Humana i Dietètica (2010)
 Assignatures
  NUTRICIÓ COMUNITÀRIA
   Continguts
Tema Subtema
Nutrició Comunitària.
Nutrició comunitària.
Polítiques nutricionals.
Models de consum alimentari al món.
Qualitat de l’evidència científica i graus de recomanació.
Grau d’evidència científica sobre l’alimentació saludable
Grau d’evidència científica sobre els factors de risc i el consell alimentari en les malalties cròniques.
Ingestes Diàries Recomanades en poblacions.
Objectius nutricionals. Guies dietètiques per a la població.



Hàbits alimentaris i consum d'aliments en la població
Polítiques nutricionals. Objectius nutricionals i guies dietètiques per a la població.
Models de consum alimentari al món
Hàbits alimentaris i consum d'aliments a Espanya.
Evidència científica dels beneficis de la dieta mediterrània.
Hàbits alimentaris i consum d'aliments en països europeus
Hàbits alimentaris i consum d'aliments en EEUU, Japó i països orientals
Hàbits alimentaris i consum d'aliments en països en vies de desenvolupament : Amèrica Central i sud-americà.
Hàbits alimentaris i consum d'aliments en països en vies de desenvolupament : Àfrica i Àsia.
Nutrició comunitària en diferent etapes de la vida Característiques alimentaries i nutricionals específiques en la infància i adolescència. Consell alimentari i d’estil de vida. Trastorns del comportament alimentari en l’adolescència
Relació entre el desenvolupament cognitiu del lactant i l’estat nutricional.
Característiques alimentaries i nutricionals específiques durant l’embaràs i lactància. Consell alimentari i d’estil de vida
Característiques alimentaries i nutricionals específiques durant l’envelliment. Consell alimentari i d’estil de vida
Situacions rellevants en la nutrició comunitària Malnutrició en el món en la població de països en vies de desenvolupament i població amb rics social.
Carències de vitamines i minerals en els països en vies de desenvolupament.
Problemes de salut comunitària: Càries Dental.
Problemes de salut comunitària: Celiaquia.
Seguridad alimentaria
Informació al consumidor. L’etiquetat dels aliments
Estat de Vitamina D en la població
Estils de vida i funció renal
Importància de la hidratació en l’estat de salut poblacional.
Alimentació i Salut laboral. Cronobiologia.
Epigenètica i Salut publica.
Industria alimentaria i nous aliments I: Afectació a la població de la fortificació alimentaria.
Industria alimentaria i nous aliments II. Afectació a la població de la producció dels aliments funcionals.
Industria alimentaria i nous aliments III. Afectació a la població de la producció dels aliments transgènics.

Pràctiques ABP
Guies alimentàries.
Anàlisi crític de les evidències científiques respecte a temes actuals