Guia docent Facultat de Medicina i Ciències de la Salut |
català |
Grau en Nutrició Humana i Dietètica (2010) |
Assignatures |
NUTRICIÓ COMUNITÀRIA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2023_24 |
Assignatura | NUTRICIÓ COMUNITÀRIA | Codi | 14224128 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Obligatòria | Quart | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Nutrició Comunitària. |
Nutrició comunitària. Polítiques nutricionals. Models de consum alimentari al món. Qualitat de l’evidència científica i graus de recomanació. Grau d’evidència científica sobre l’alimentació saludable Grau d’evidència científica sobre els factors de risc i el consell alimentari en les malalties cròniques. Ingestes Diàries Recomanades en poblacions. Objectius nutricionals. Guies dietètiques per a la població. |
Hàbits alimentaris i consum d'aliments en la població |
Polítiques nutricionals. Objectius nutricionals i guies dietètiques per a la població. Models de consum alimentari al món Hàbits alimentaris i consum d'aliments a Espanya. Evidència científica dels beneficis de la dieta mediterrània. Hàbits alimentaris i consum d'aliments en països europeus Hàbits alimentaris i consum d'aliments en EEUU, Japó i països orientals Hàbits alimentaris i consum d'aliments en països en vies de desenvolupament : Amèrica Central i sud-americà. Hàbits alimentaris i consum d'aliments en països en vies de desenvolupament : Àfrica i Àsia. |
Nutrició comunitària en diferent etapes de la vida | Característiques alimentaries i nutricionals específiques en la infància i adolescència. Consell alimentari i d’estil de vida. Trastorns del comportament alimentari en l’adolescència Relació entre el desenvolupament cognitiu del lactant i l’estat nutricional. Característiques alimentaries i nutricionals específiques durant l’embaràs i lactància. Consell alimentari i d’estil de vida Característiques alimentaries i nutricionals específiques durant l’envelliment. Consell alimentari i d’estil de vida |
Situacions rellevants en la nutrició comunitària | Malnutrició en el món en la població de països en vies de desenvolupament i població amb rics social. Carències de vitamines i minerals en els països en vies de desenvolupament. Problemes de salut comunitària: Càries Dental. Problemes de salut comunitària: Celiaquia. Seguridad alimentaria Informació al consumidor. L’etiquetat dels aliments Estat de Vitamina D en la població Estils de vida i funció renal Importància de la hidratació en l’estat de salut poblacional. Alimentació i Salut laboral. Cronobiologia. Epigenètica i Salut publica. Industria alimentaria i nous aliments I: Afectació a la població de la fortificació alimentaria. Industria alimentaria i nous aliments II. Afectació a la població de la producció dels aliments funcionals. Industria alimentaria i nous aliments III. Afectació a la població de la producció dels aliments transgènics. |
Pràctiques ABP |
Guies alimentàries. Anàlisi crític de les evidències científiques respecte a temes actuals |