2023_24
Guia docent 
Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
A A 
català 
Grau en Nutrició Humana i Dietètica (2010)
 Assignatures
  NUTRICIÓ EN SITUACIONS D'EMERGÈNCIA I COOPERACIÓ
   Continguts
Tema Subtema
Introducció Introducció a la cooperació: Breu història de la cooperació internacional. Cooperació al desenvolupament. Objectius de desenvolupament de les Nacions Unides. Fons i tipus de cooperació. Introducció a la cooperació.

Drets humans. Determinants socials de salut i iniquitats sanitàries: Drets humans. Dret a l'alimentació: Seguretat alimentària, sobirania alimentària. Dret a la salut i a l'assistència sanitària. Determinants socials de la salut. Iniquitats sanitàries.
Cooperació en situacions d’emergències Situacions d’emergència: crisi alimentàries, sequeres, desastres naturals, conflictes armats, refugiats
Diagnòstic en situació i tractament de la desnutrició en situacions d’emergència
Mesures higiènico-sanitàries
Plantejament i fases d’un pla d’emergència
Cooperació per al desenvolupament Nivell internacional
Malnutrició i malalties prevalents
Transició nutricional
Projecte de cooperació per al desenvolupament. Cicle d’un projecte. Estratègies i programes
Nuclis marginals en un país desenvolupat Crisi, pobresa, marginació i salut
Grups de riscs nutricional. Migracions