2011_12
Guia docent 
Facultat d'Economia i Empresa
A A 
català 
 
 
Administració i Direcció d'Empreses (2002)
 Assignatures
  SISTEMES COMPTABLES INFORMATITZATS
   Metodologies
Metodologies
  Descripció
Activitats Introductòries Durant les primeres sessions i un cop feta la introducció de l’assignatura a l’alumne se li passarà un test amb la finalitat de conèixer el nivell de coneixements.

Donades les característiques de l’assignatura que es fonamenta en comptabilitat bàsica i en coneixements informàtics, interessa saber la sedimentació de les nocions fonamentals de comptabilitat així com l’aprenentatge que ha realitzat l’estudiant per ell mateix (no hi ha assignatures informàtiques en ADE), en temes informàtics i ofimàtics.

D’acord amb la metodologia emprada en l’assignatura, que va rebre en 2005 el premi del Consell Social de la URV i la distinció Vicens Vives [pot veure’s en Gavaldà, J. (2006): Cinc Anys de premis Consell Social URV a la Qualitat Docent. Publicacions URV], els alumnes seran ubicats en algun dels següents grups (blau, roig, verd) el que comportarà el nivell de partida en que afrontarà l’assignatura.
Sessió Magistral En el desenvolupament dels temes hi haurà una breu explicació teòrica que pot assimilar-se a classe magistral, malgrat que l’alumne al seu ordinador estarà comprovant les indicacions fetes pel professor.

Aquesta classe magistral tindrà una durada màxima de 30 minuts en cada sessió de dues hores de classe, i la finalitat serà donar els fonaments teòrics per a que l’alumne pugui fer les aplicacions corresponents en els 90 minuts restants.
Pràctiques a través de TIC en aules informàtiques Metodologia PBL i Treball col•laboratiu.

El professor realitzarà breus explicacions a classe i proporcionarà al Campus Virtual els tutorials que permetin guiar el treball dels alumnes. Al mateix temps farà a mans un seguit d’exemples tipus en relació a les matèries objecte d’avaluació.

L’alumne, amb grups de 2-3 estudiants ha de realitzar un seguit de pràctiques que li seran encomandes. La utilització de programari lliure sempre que es pugui, facilitarà la realització dels treballs, que no necessàriament han de ser fets a l’aula d’informàtica i en les hores de classe. Això facilitarà la distribució de les diferents tasques i proporcionarà nous coneixements al fer necessari l’examblatge de les parts distribuïdes, per poder lliurar un únic treball.

Cada grup lliurarà la pràctiica corresponent a la La comptabilitat i llurs documents. Aplicació pràctica de Gestión MGD.