2015_16
Guia docent 
Facultat d'Infermeria
A A 
català 
 
 
Grau d'Infermeria (Campus Terres de l'Ebre) (2009)
 Assignatures
  TREBALL DE FI DE GRAU
   Pla específic d'actuació
  Descripció
Activitats Introductòries Es realitzaran sessions informatives de: com realitzar el TFG, els principis de metodologia qualitativa i quantitativa, recerca en bases de dades i instruments d'organització de documents i bibliografia. L'assistència a aquestes sessions és obligatòria.
Les sessions seran gravades i es penjaran al Moodle de la assignatura per a que els/les estudiants que es troben en mobilitat puguin tenir accés.
Selecció/assignació del treball de fi de grau / màster PROCEDIMENT DE SOL•LICITUD D’ÀREA TEMÀTICA
- Cada treball es basarà en una àrea temàtica concreta, que serà escollida per l’alumnat d’entre les opcions que se li ofereixen per part de la Facultat. Al mateix temps sol•licitarà l’idioma en el que vol desenvolupar el treball

- Cal tenir en compte que en cada àrea temàtica es podran tutoritzar un número màxim de treballs, per aquest motiu, en el moment de creació dels grups, els/les estudiants marcaran, ordenades per preferència, totes les àrees temàtiques.
- Cas que una àrea temàtica tingui més peticions de les que poden ser ateses, els criteri d’assignació seran

· 1r criteri: Nota mitja de l’expedient acadèmic més alta.
Si els treballs es realitzen en grup, la nota mitja del grup serà la mitja aritmètica dels 2 expedients que la integren.
En cas d’empat,
· 2n criteri: Número de desempat utilitzat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per la preinscripció als seus centres educatius per al curs 2015-16. El vostre número seran les 5 darreres xifres del vostre document d’identitat.

Si els treballs es realitzen en grup, aquest número serà la suma dels 2 documents d’identitat.

PROCEDIMENT D’ASSIGNACIÓ DE TREBALLS
- El procediment d’assignació de l’àrea temàtica es farà a través d’una aplicació informàtica (PIOD-TFG) a la que l’alumnat tindrà accés des de la pàgina web de la Universitat.

- Les àrees temàtiques s’especifiquen en l’annex 2 de la normativa del Treball Fi de Grau.

- Dins de l’àrea temàtica, la concreció i aprovació del tema a estudi es realitzarà mitjançant l’acord tutor/a-estudiant.
Mecanismes de coordinació i seguiment del treball de fi de grau / màster Mitjançant les tutories presencials i / o virtuals, la professora-tutora:
- Orienta a l’estudiant en la selecció del tema a estudi.
- Aprova el tema seleccionat.
- Acompanya l'estudiant en el desenvolupament del treball.
- Fa el seguiment i avaluació del pla de treball.
- Realitzarà un mínim de quatre tutories obligatòries, que es portaran a terme de manera presencial y/o virtual seguint les orientacions del Pla de Treball.
- Valora, juntament amb l’estudiant, quan el TFG està a punt per ser defensat davant del tribunal, donant el vistiplau amb la signatura del document de sol•licitud de defensa que ha de presentar l’estudiant.
- En cas de valoració desfavorable, orientarà a l’alumne a efectes d’assolir els objectius de cara a altres convocatòries.
Elaboració del treball de fi de grau / màster El treball consisteix en l’estudi d’un tema vinculat amb els sabers assolits en les matèries específiques d’infermeria.

L’estudiant que vulgui realitzar un TFG que inclogui informació confidencial, haurà de comunicar-ho al/a coordinador/a de l’assignatura i acollir-se a les normes per a realització de TFG amb informació confidencial (Annex 1 de normatica de TFG).

L'elaboració es durà a terme en fases descrites en el pla de treball del moodle de l'assignatura.

El TFG es podrà realitzar de forma individual o en grups d’un màxim de dos estudiants.

En el cas que aquesta última sigui l'opció triada, aquest constarà d'un marc teòric comú del qual derivaran dos aspectes del tema clarament diferenciats.

L'informe final del treball consisteix en la redacció d'un article subceptible de publicació a la revista científica elegida pel estudinat.
Presentació i defensa del treball de fi de grau / màster - La defensa del TFG serà realitzada pels estudiants de forma pública i presencial. Amb caràcter excepcional i prèvia sol•licitud formal i motivada per part de l’estudiant i tutora, la Facultat podrà autoritzar la defensa a distancia de forma virtual, sempre que es donin les condicions tècniques, administratives i econòmiques que en permetin la viabilitat.

- L’estudiant disposarà de 10 minuts per exposar davant del tribunal el contingut i l’orientació del seu treball. Podrà utilitzar qualsevol material de suport informàtic.


- En el cas de treballs presentats per dos estudiants, aquest temps serà de 15 minuts.