Enginyeria Tècnica Agrícola esp. Indústries Agràries i Alimentàries (1997) |
Assignatures |
GESTIÓ I TRACTAMENTS DE RESIDUS EN INDÚSTRIES ALIMENTÀRIES |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2011_12 |
Assignatura | GESTIÓ I TRACTAMENTS DE RESIDUS EN INDÚSTRIES ALIMENTÀRIES | Codi | 19031240 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Crèd. teoria | Crèd. pràctics | Tipus | Curs | Període | ||
4.5 | 3 | 1.5 | Optativa | Primer |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
7.1- TEMARI. Tema I.- Medi ambient i gestió mediambiental Tema II.- Gestió ambiental i auditoria ambiental. Tema III.- Valoració d’impactes i impacte ambiental de les agroindústries Tema IV.- La prevenció i control integrats de la contaminació i els sistemes de gestió ambiental. Tema V.- Residus: definicions i conceptes fonamentals Tema VI.- Gestió de residus industrials a Catalunya Tema VII.- Aigües residuals en indústries alimentàries. 7.2.- TREBALL DE CURS. Treball de curs.- Desenvolupar un cas pràctic d’avaluació i gestió ambiental en una industria agroalimentària (centrat en els seus residus). 7.3.- PRÀCTIQUES 1.- Gestió ambiental (I) 2.- Gestió ambiental (II) 3.- Elaboració de la matriu d’efectes d’un celler. 4.-Classificació d’activitats (CCAA i IIAA). 5.- Residus: aplicació a una indústria càrnia 6.- EMAS 7.- Aigües residuals: depuració físico-química i depuració biològica. 8.- Aigües residuals: aplicació al cas dels escorxadors. 9.- Causes i conseqüències de la contaminació de sòls. |