2006_07
Guia docent 
Facultat d`Enologia
A A 
català 
 
 
Enologia (2003)
 Assignatures
  ENOLOGIA GENERAL
   Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències
Coneixer la relació que existeix entre els components del raïm i del vi amb les sensacions organolèptiques. A8
B2
B3
Coneixer i identificar els atributs sensorials positius i els defectes dels vins mitjançant l'anàlisi sensorial. A7
A8
B2
B3
Coneixer l'evolució dels components del raïm al llarg de la maduració i com es poden veure afectats pels sistema de verema i/o transport i per les malalties de la vinya. A1
B2
B3
Coneixer totes les maquines i equips que s'utilitzen en l'elaboració del vi. A2
A8
B2
B3
B9
Coneixer els processos i sistemes d'elaboració, filtració, clarificació, estabilització i criança dels diferents tipus de vins, així com els tests de diagnòstic. A4
A6
A8
A12
B2
B3
B9
Decidir la data óptima de verema. A1
A8
A11
B2
B3
Diagnosticar mitjançant l'anàlisi sensorial la qualitat d'un viper a poder pendre decissions de procediment d'elaboració i de destí. A7
A8
A9
A12
B2
B3
Utilitzar la maquinaria i els equips habituals de vinificació amb criteri. A2
A4
A6
A8
A12
B2
B3
B9
Elaborar tot tipus de vins i derivats. A4
A5
A6
A8
A12
B2
B3
B4
B5
B6
B9