2006_07
Guia docent 
Facultat d`Enologia
A A 
català 
 
 
Enologia (2003)
 Assignatures
  ENOLOGIA GENERAL
   Continguts
Tema Subtema
TECNOLOGIA 0. Introducció

1. Composició del raïm; Controls de maduressa

2. Les malaties de la vinya; Incidència enològica; Sistemes per a la detecció de la podridura.

3. Sistemes de verema i de transport de la verema.

4. Correccións del most.

5. Normativa de la CEE; sistemes de detecció de fraudes en les correccions del most.

6. Transformacions prefermentatives.

7. Influència de les condicions edafoclimàtiques, genètiques, culturals i enològiques sobre la qualitat del raïm i del vi.

8. Recepció i tractament de la verema.

9. Vinificació en blanc

10.Vinificacions especials en blanc: Hiperoxidació; Maceració Pelicular; Fermentació i criança en barrica del vi blanc.

11: Els compostos fenòlics en relació amb les sensacions organolèptiques i la capacitat del vi per envellir.

12. Vinificació en negre

13. Aturades de fermentació. Mesures preventives i curatives.

14. Criança i envelliment de vins.

15. Vinificació en rosat.

16. Elaboració de vins generosos.

17. Elaboració de vins espumosos i gasificats.

18. Destil.lats i altres derivats de la vinya i el vi.

19. La clarificació del vi. Estabilització del vi en front de precipitacions coloïdals.

20. Estabilització del vi en front de precipitacions de sals de ferro i coure.

21. Estabilització del vi mitjançant el fred.

22. Filtració del vi.

23. Els taps de suro.

24. L’embotellat del vi.
ANÀLISI SENSORIAL 1. Introducció a l'anàlisi sensorial..
2. Sentits que intervenen en el tast.
3. La vista.
4. Olfacte..
5. El gust..
6. Aplicacions de la degustació..
7. Degustació de vins blancs.
8. Degustació de vins rosats.
9. Degustació de vins negres..
10. Vins amb carbònic..
11. Defectes en el vi.