2006_07
Guia docent 
Facultat d`Enologia
A A 
català 
 
 
Enologia (2003)
 Assignatures
  ENOLOGIA GENERAL
   Fonts d'informació
Bàsica Bidan, P. i Bonneviale, J.R., Application à l'œnologie des progrès récents en microbiologie et en fermentation, OIV, París, 1988
Molina, Rafael, Clarificación de mostos y vinos, A. Madrid Vicente, ediciones, Madrid, 1994
E. Peynaud, El Gusto del Vino, Mundi-Prensa, Madrid, 1987
Zamora, F., Elaboración y crianza del vino tinto, Mundi-Prensa. AMV Ed., Madrid, 2003
Peynaud, E., Enologia pràctica, Ed. Mundi-Prensa, Madrid, 1989
E. Peynaud, Enología práctica (primera parte), Mundi-Prensa, Madrid, 1984
J. Sancho, Introducción al análisis de los alimentos, Edicions Universitat de Barcelona, 1999
Navarre, C., L'Œnologie, Collection Agriculture d'ajourd'hui. Ed. Lavoisier, Paris, 1988
J. Bangorri Anguiano, La Cata de Vinos, Ed. Agricola Española, Madrid, 1985
M. Ruiz Hernández, La Cata y el conocimiento de los vinos, A. Madrid Vicente, Ediciones, 1995
J. Pich, La degustació: estudis sobre la percepció del gust i l’acceptació dels aliments, Ed. UIB, 2001
S. Spurrier, La Degustation, Ed. Bordas, Paris, 1984
G. Fribourg, La degustation: conaitre et comprendre le vin, Edisud, Aix-en-Provence, 1989
Delanoe, D. Maillard, C. i Maisondieu, D., Le vin de l'analyse à l'élaboration, Ed. Technologie et Documentation (Lavoisier), París, 1987
Madrid, A., Manual de enologia Pràctica, Ed. A. Madrid Vicente, Madrid, 1987
Suarez. y Iñigo, Microbiologia enològica, Mundi-Prensa, Madrid, 1990
Boulton, R.B., Principles and practices of winemaking, Chapman & Hall, New York, 1996
Ribéreau-Gayon, J., Peynaud, E., Sudraud,P. y Ribérau-Gayon, P., Sciences et Techniques du vin, 4 toms, Ed. Dunod, Paris (1975-76)
De Rosa, Tulio, Tecnología de los vinos blancos, Mundi-Prensa, Madrid, 1998
Troost, G., Tecnologia del vino, Ed. Omega, Barcelona, 1992
Madrid, A; Cenzano, J.M. y Cenzano, A.M., Tecnología y legislación del vino y bebidas derivadas, Ed. Mundi Prensa, Madrid, 1994
Ribéreau-Gayon, P., Dubourdieu, D. Doneche, B., Lonvaud, A., Glories, Y. Bertrand, A., Maujean, A., Traité d'Œnologie. 2 Toms, Ed. Dunod, París, 1998
M. Leglise, Una initiation a la degustation des grans vins, Ed. Laffitte, Marseille, 1984
Lafon-Lafourcade, S., Wine and Brandy, Institut d'Œnologie de Bordeaux, Burdeos, 1983
Fleet, G.H., Wine microbiology and biotechnology, Harwood academic publishers, Sidney, 1993
Jackson, R. S., Wine science: principles and applications, Academic Press, San Diego, 1994
RS Jackson, Wine tasting, Academic Press, 2002
M. A. Amerine, Wine: their sensory evaluation, Ed. Freeman, New York, 1983
J. Rabourdin, Œnologie: Index de 1700 vocables de la degustation, Ed. Elvire, La Chapelle-Saint-Mesmin, 1989
Flancy, C., Œnologie; Fondements scientifiques et technologiques, Ed. Lavoisier, París, 1998

Complementària