2006_07
Guia docent 
Facultat d`Enologia
A A 
català 
 
 
Enologia (2003)
 Assignatures
  NORMATIVA I LEGISLACIÓ VITIVINÍCOLA
   Continguts
Tema Subtema
1 – Legislació espanyola. La Llei 25/1970. La nova legislació.
1.1– La protecció de la qualitat. Els C.R D.O. de vi i altres productes
1.2 – Els vins especials: sangria, aperitius, generosos, brandy, vinagre, etc.
1.3 _ Legislació que afecta les Indústries Agràries.
2 _ Legislació Catalana. 2.1 Llei 15/2002. l’INCAVI.
3 _ Legislació específica sobre vinyes. 3.1 Les plantacions. Les produccions.
4 _ Legislació de la U.E.. 4.1 Organització general. Els Reglaments
4.2 La P.A.C. i la O.C.M. Altres disposicions.
5 _ El Codi Alimentari 5.1 Additius, edulcorants, colorants, etc.
6 L’etiquetat i presentació dels vins. 6.1 Dades obligatòries i dades facultatives.
7. Legislació sobre residus, envasos i embalatges. 7.1 Legislació sobre afluents i aigües residuals.
8 Agricultura Integrada 8.1 Legislació especifica
9 Organismes Internacionals. 9.1 La O.I.V. Països membres, comissions, publicacions.