2009_10
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Enologia (2003)
 Assignatures
  CULTURA VITIVINÍCOLA
   Continguts
Tema Subtema
El vi al llarg de la història Inici de la oproducciñó del vi. El vi a l'èpcoa romana. L'edat Mitjana. El descobriment del nou món i la especialització agrària. El reptes actuals.
Vi i salut L'alcohol: metabolització i efectes. Metabolisme i efectes de components secundaris. Antioxidants. Productes i additius tecnolòpics. Toxines d'origen microbià i fúngic.
Medi ambient Efectes de la indústria enològica sobre el medi ambient. Tractament de residus. Aigúes residuals.
Vi i gastronomia Maridatges. Revistes especialitzades. Utensilis per la degustació dle vi.
Vitivinicultura mundial Asopectes econòmics. Producció mundial. Importacions i exportacions. La situació del vi espanyol
Coneixement de vins del mon Denominacions d'origen espanyoles. França. Principals païssos productors europeus. Nous països productors. Vins especials.