2008_09
Educational guide 
Facultat d`Enologia
A A 
 
 
Enologia (2003)
 Printing Teaching Guides procedure for accreditation of programs of subjects passed at the URV.

Select which subjects you want to get the list of programs with the identification data and the contents of the subjects for which accreditation is requested. Remember that the printed document has no official status and should be validated by / for the Head office of the center


First Year
Code Name Period Type Credits Selected
19042001 BIOLOGIA DE LA VINYA First
Troncal 6
19042006 BIOQUÍMICA I MICROBIOLOGIA ENOLÒGIQUES First
Troncal 13.5
19042004 COMPOSICIÓ I EVOLUCIÓ DEL VI First
Troncal 4.5
19042005 ANÀLISI I CONTROL QUÍMIC ENOLÒGIC Second
Troncal 9
19042012 CULTURA VITIVINÍCOLA Second
Troncal 4.5
19042009 PRÀCTIQUES INTEGRADES ENOLÒGIQUES Second
Troncal 6
19042007 ENOLOGIA GENERAL Annual
Troncal 13.5
19042003 PRÀCTIQUES INTEGRADES DE VITICULTURA Annual
Troncal 9
19042002 VITICULTURA Annual
Troncal 9
Second Year
Code Name Period Type Credits Selected
19042010 ECONOMIA I GESTIÓ DE L'EMPRESA VITIVINÍCOLA First
Troncal 9
19042008 ENGINYERIA ENOLÒGICA First
Troncal 4.5
19042011 NORMATIVA I LEGISLACIÓ VITIVINÍCOLA First
Troncal 4.5
19042101 VINS ESCUMOSOS I GASIFICATS First
Compulsory 6
19042013 PRÀCTICUM Annual
Troncal 9
Optional
Code Name Period Type Credits Selected
19042210 ANÀLISI INSTRUMENTAL ENOLÒGICA First
Optional 4.5
19042208 ANÀLISI SENSORIAL APROFUNDIT First
Optional 4.5
19042211 BIOTECNOLOGIA ENOLÒGICA First
Optional 4.5
19042205 CRIANÇA I ENVELLIMENT DE VINS First
Optional 4.5
19042207 DESTIL·LATS I DERIVATS DE VINS First
Optional 4.5
19042204 ECOFISIOLOGIA DE LA VINYA First
Optional 4.5
19042203 FACTORS EXTERNS DE LA PRODUCCIÓ VITÍCOLA First
Optional 4.5
19042212 MICOLOGIA VITIVINÍCOLA First
Optional 4.5
19042213 DISSENY I PLANIFICACIÓ PRODUCTIVA DE CELLERS Second
Optional 4.5
19042209 LA QUALITAT EN ELS LABORATORIS AGROALIMENTARIS Second
Optional 4.5