2014_15
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
Grau de Biotecnologia (2009)
 Assignatures
  QUÍMICA ANALÍTICA I INSTRUMENTAL
   Continguts
Tema Subtema
Tema 1. Conceptes generals d'anàlisi instrumental 1.1. El procés analític
1.2 Pressa de mostra
1.3 Pretractaments
1.4 Mesura instrumental. Calibració.
1.5 Resultats i parámetres de qualitat
Tema 2. Mètodes potenciomètrics 2.1. Consideracions generals de les tècniques electroanalítiques.
Reaccions electroquímiques.
Potencial d'elèctrode.
Equació de Nernst.

2.2 Tècniques potenciomètriques.
Fonament.
Elèctrodes de referència i elèctrodes indicadors.
Mesures potenciòmetriques directes.
Valoracions potenciomètriques
Tema 3. Espectroscòpia d’absorció 3.1. Introducció a les tècniques òptiques.
Propietats de la radiació electromagnètica.
Principis teòrics de les tècniques òptiques.
Tècniques espectroscòpiques i no espectroscòpiques.
Components generals dels instruments d’espectroscòpia

3.2. Espectroscòpia ultraviolada-visible.
Fonament.
Llei de Beer.
Instrumentació.
Aplicacions
Tema 4. Fluorescència molecular 4.1 Fonament. Espectres d’absorció (excitació) i de fluorescència (emissió)

4.2 Relació entre fluorescència i concentració.

4.3 Aplicacions biotencològiques
Tema 5. Tècniques espectroscòpiques atòmiques 5.1 Fonaments

5.2 Tractament de la mostra

5.3 Espectroscòpia d'emissió i d'absorció

5.4 Aplicacions
Tema 6. Espectroscòpia de masses 6.1 Fonament.
6.2 Instrumentació
6.3 Aplicacions biotecnològiques

Tema 7. Cromatografia
7.1.Introducció a les tècniques de separació.
Fonament teòric de les tècniques de separació.
Extracció líquid-líquid.

7.2.Introducció a la cromatografia.

7.3.Cromatografia de gasos.

7.4. Cromatografia de líquids.