2016_17
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Grau d'Enologia (2009)
 Assignatures
  VITICULTURA DE PRECISIÓ
   Continguts
Tema Subtema
1. Conceptes de viticultura de precisió. Establiment d’una viticultura de precisió: avaluació de las possibilitats de monitorització. Sistemes geogràfics d’informació
2. Ecofisiologia: resposta fisiològica de la vinya front situacions d’estrès. Resposta hídrica varietal i reg.
3. A) Influència del reg de suport deficitari en sòls pobres i ambient sec.


A) Repercussió en la fisiologia de la planta i producció.
B) Repercussió en la composició del raïm i vi. (exemple de la DO Montsant).
4, La Petjada de carboni. Viabilitat i sostenibilitat. Consideracions sobre les despeses en la producció de raïm, producció de vi i embotellament del vi.
5. Canvi climàtic Global i mesures pal•liatives.
Canvi climàtic: Evolució i situació actual. Prediccions futures a nivell mundial. Adaptacions en el maneig vitícola, mesures pal•liatives.
Exemple del Priorat: Vulnerabilitat de la vinya en situacions d’estrès hídric sever. Efectes de l’estrès en la fenologia i maduració fenòlica.
P1- Caracterització de varietats autòctones i influència de l’ecosistema vitícola en l'expressió enològica i sensorial del vi

P2. Tractament en excel de dades de sensors del sòl i Realització de Gràfics.

P3- Visita a Raïmat. Aplicació dels sistemes geogràfics d’informació a la gestió de qualitat del vinyet. Visita a empresa amb ampli regsitre varietal