2011_12
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Grau d'Enologia (2009)
 Assignatures
  VITICULTURA DE PRECISIÓ
   Continguts
Tema Subtema
1. Conceptes de viticultura de precisió. Establiment d’una viticultura de precisió: avaluació de las possibilitats de monitorització. Sistemes geogràfics d’informació.
2. Avaluació del medi vitícola I. Ecofisiologia: l’estrès i resposta varietal. Gestió vitícola de l’estrès causat per la temperatura i sequera en la qualitat de raïm i vi
3. Avaluació del medi vitícola II. Terroir: Interacció dels elements climàtics i sòl amb el cep.
Planificació i maneig d’una vinya.
4. Canvi climàtic: tècniques vitícoles pal•liatives.
P1- Caracterització de l’ecosistema d’una parcel•la de vinya. Finca de Constantí URV. Recollida de dades de sensors.
Tractament de dades climàtiques i del sòl, i Interpretació i conclusions. Realització de Gràfics.

P2- Visites d’empreses vitivinícoles: vinyes i vins. Implementació de la qualitat en camp.