2017_18
University
Rovira y Virgili
Educational guide 
Faculty of Oenology
A A 
english 
Bachelor's Degree in Oenology (2014)
 Subjects
  CHEMISTRY II
   Assessment
Methodologies Competences Description Weight        
Introductory activities
S'avaluarà qualitativament la participació activa de l'estudiant en la posada en marxa de l'assignatura
Lecture
A1
B1
B5
S'avaluarà la participació activa de l'estudiant en les sessions expositives a l'aula, independentment del/s ponent/s 0.5
Laboratory practicals
A1
B1
B5
B6
C2
C4
S’avaluaran els informes de laboratori amb una puntuació que pot suposar 2 punts addicionals a la nota obtinguda a l’examen de pràctiques (sempre que s'hagi obtingut una puntuació mínima de 4 al mateix). 15
Presentations / expositions
B1
B5
B6
C2
C4
C6
S'avaluarà (i coavaluarà) la presentació sobre el procediment a seguir per tal de resoldre un problema enològic al laboratori, tant en començar com en acabar el curs 20
ICT practicals
B1
S'avaluarà la participació a Moodle i la coherència i seguiment del bloc de l'assignatura 5
Assignments
B6
S'avaluarà el lliurament de treballs a través de la plataforma Moodle, en fons i forma 30
Problem solving, classroom exercises
A1
S'avaluarà la resolució dels problemes fets presencialment a l'aula 1
Personal tuition
S'avaluarà qualitativament la implicació de l'estudiant en el correcte desenvolupament de l'assignatura (consultes, etc.)
Objective multiple-choice tests
A1
Es faran a l'aula tests de control de seguiment de l'assignatura, d'una durada màxima de 20 min. Són imprescindibles per a efectuar l'avaluació continuada i caldrà obtenir una puntuació mínima de 4 per a fer promig amb la resta de proves avaluatives. 10
Practical tests
A1
B1
B5
B6
C2
C4
Es farà un examen en finalitzar les pràctiques al laboratori. Caldrà una puntuació mínima de 4 per a fer tenir en compte la valoració dels informes de laboratori i fer promig amb la resta de l'assignatura.i 30
Oral tests
A1
B1
B5
B6
C2
C4
C6
S'avaluarà la presentació sobre el procediment a seguir per tal de resoldre un problema enològic al laboratori, en acabar el curs.

S'oferirà la possibilitat de fer una prova addicional (oral) en cas que la nota final sigui dubtosa.
10
Others  

Es tindrà en compte qualsevol altre input (assistència a seminaris, conferències, exposicions, etc.) que hagi estat iniciativa de l'estudiant

5
 
Other comments and second call

The evaluation of the subject pivots on two axes, which are theoretical and practical content, about 50%. The course introduces a problem to be solved wine key chemical analysis and presented orally to their fellow students. The rest of the course is aimed at solving this problem, using the proper tools for each situation. The course ends remaking this initial work but incorporating the knowledge gained.

To evaluate learning different strategies are used (online tasks and tests test mainly) throughout the year. It is important to note that the score of checks carried out in class must be higher than 4 to be able to average with other tests during the evaluation process continues. In this link you will find the tools used during 2014-15 to make this assessment.

For the second round will be a test on the theoretical and the other on the practical content of the course. Must have at least proven track it (evidence of participation in Mooodle and delivery of 50% of the work). Must have obtained a minimum score of 3.5 on the theory and another on the practice to make average.

During the evaluation tests, mobile phones, tablets and other devices that are not expressly authorized by the test, must be turned off and out of sight.

The realization of any fraudulent activity demonstratively evaluation of any subject material support as both virtual and electronic leads the student grade suspense of this activity assessment. Regardless of this, the seriousness of the facts, the center may propose the initiation of disciplinary proceedings, which will be initiated by decision of the rector.

EVALUATION OF POWER IS INTEGRATED COURSE. The degree of achievement will affect the status of any work or tests in a variable percentage depending on their type and indicated in each case before (via Moodle). Since the 2014-15 academic year will be special emphasis on skills assessment B6 and C4.