Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Grau en Enologia (2014) |
Assignatures |
ANÀLISI QUÍMICA ENOLÒGICA I |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2021_22 |
Assignatura | ANÀLISI QUÍMICA ENOLÒGICA I | Codi | 19224104 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Obligatòria | Segon | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Aprofundiment i concreció de la sistemàtica analítica en l'àmbit enològic | Conceptes generals. Anàlisi qualitativa i quantitativa. Sistemàtica de l’anàlisi físico-química. Presa i conservació de mostra |
Aplicació de les Tècniques de l'Anàlisi Química: preparació de mostra i anàlisi | Tractament de mostra: Interferències i Mètodes de separació. La reacció analítica i les tècniques analítiques clàssiques: mètodes gravimètrics i mètodes volumètrics |
Mesura analítica i mesura enològica | Propietats de la mesura, càlculs, errors i mètodes de calibració. Anàlisi estadística bàsica dels resultats. |
Mètodes d'anàlisi | Mètodes oficials (OIV, CEE), mètodes de rutina i mètodes aproximats |
El laboratori enològic bàsic | Aparells, mesures i especificitats |
Bibliografia especialitzada | Llibres, bases de dades, url i altres fonts |