Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Grau en Enologia (2014) |
Assignatures |
PATOLOGIA VITÍCOLA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2021_22 |
Assignatura | PATOLOGIA VITÍCOLA | Codi | 19224127 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Obligatòria | Tercer | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Bloc 1. Aspectes introductoris | Tema I.1- Introducció: Protecció de cultius. Factors abiòtics i biòtics. Paràsits i patògens. Plagues i malalties. Grups d'organismes causants de plagues i malalties a la vinya. Tema I.2.- Els tractaments fitosanitaris en viticultura. Dosificació dels fitosanitaris. Legislació. Tema I.3.- Models de producció vitícola: Viticultura convencional, Viticultura de protecció Integrada, Viticultura Ecològica i Viticultura Biodinàmica. Viticultura regenerativa. Normativa |
Bloc 2. Les plagues de la vinya | Tema II. Els principals insectes que afecten la producció vitícola. Tema III. Els principals àcars d’interès vitícola. Tema IV. Danys originats per invertebrats i vertebrats a la vinya. |
Bloc 3. Les malalties de la vinya | Tema V.- Fongs aeris Tema VI.1- Fongs de les arrels Tema VI.2- Fongs de la fusta Tema VII.- Nematodes d’interès vitícola. Tema VIII.1.- Principals virus, bacteris i fitoplasmes d’interès vitícola. Tema VIII.2.- Podridures del raïm |
Bloc 4. Altres factors biòtics | Tema IX. Herbes adventícies: característiques, identificació i control |