Enología (2010) |
Asignaturas |
ELABORACIÓN DE VINOS |
Contenidos |
DATOS IDENTIFICATIVOS | 2013_14 |
Asignatura | ELABORACIÓN DE VINOS | Código | 19605221 | |||||
Titulación |
|
Ciclo | 2º | |||||
Descriptores | Cr.totales | Tipo | Curso | Periodo | ||||
3 | Optativa | Único anual |
Competencias | Objetivos de aprendizaje | Contenidos |
Planificación | Metodologías | Atención personalizada |
Evaluación | Fuentes de información | Recomendaciones |
tema | Subtema |
1. Materia primera. Composició del raïm, controls de maduració i veremes. | |
2. Correccions del most. | |
3. Transformació enzimàtica prefermentativa. | |
4. La fermentació alcohòlica i els llevats. |
|
5. Evolució de les poblacions de llevats durant la fermentació alcohòlica. | |
6. La fermentació malolàctica i les bacteries làctiques. | |
7. Evolució de les poblacions de bacteries víniques durant la vinificació. |
|
8. Vinificació en blanc. | |
9. Vinificació en negre. | |
10. Vinificació en rosat. | |
11. Vinificacions especials. |
|
12. Estabilització del vi. | |
13. Filtració. | |
14. Embotellat. |