Educational guide School of Chemical Engineering |
english |
Bachelor's Degree in Food Bioprocess Technology (2018) |
Subjects |
DESIGN OF SEPARATION PROCESSES |
Contents |
IDENTIFYING DATA | 2023_24 |
Subject | DESIGN OF SEPARATION PROCESSES | Code | 20244114 | |||||
Study programme |
|
Cycle | 1st | |||||
Descriptors | Credits | Type | Year | Period | ||||
6 | Compulsory | Third | 1Q |
Competences | Learning outcomes | Contents |
Planning | Methodologies | Personalized attention |
Assessment | Sources of information | Recommendations |
Topic | Sub-topic |
1 Introducció als fenòmens de transport. Equacions de velocitat, transport molecular en estat estacionari. |
|
2 Operacions de separació basades en la transferència de matèria. Extracció líquid-líquid, extracció sòlid-líquid, destil·lació i rectificació de mescles binàries, adsorció, intercanvi iònic, cromatografia. |
|
3 Processos de separació i purificació: sedimentació, centrifugació, filtració i filtració per membranes. |
|
4 Separació i purificació en la indústria dels aliments i biotecnològica. | |
Extracció supercrítica | Extracció de soluts aprofitant les propietats supercrítiques de diversos solvents. El CO2 com a solvent supercrític. Mescles de solvents per a fer extraccions supercrítiques. |