2023_24
Educational guide 
School of Chemical Engineering
A A 
english 
Bachelor's Degree in Food Bioprocess Technology (2018)
 Subjects
  FUNDAMENTOS DE MICROBIOLOGÍA DE ALIMENTOS
   Contents
Topic Sub-topic
1.- Fonaments de microbiologia general.
1.1.- Concepte de micoorganisme
1.2.- Diversitat microbiana
1.3.- Dinàmica de les poblacions microbianes
2.- Desenvolupament de la microbiologia dels aliments. 1.1.- Introducció a la microbiologia dels aliments
1.2.- Antecedents històrics
3.- Condicions que influeixen en el desenvolupament dels microorganismes als aliments. Contaminació dels aliments.
3.1. Fonts naturals.
3.2. Contaminació dels aliments durant la seva manipulació i industrialització.
4.- Microorganismes associats als aliments.

4.1. Microbiota inicial.
4.2. Microorganismes patògens.
4.3. Microorganismes productors d'alteracions.
4.4. Metodologia de la presa i processament de les mostres. Tècniques de recompte i identificació de microorganismes.
4.5. Tècniques moleculars aplicades a l'anàlisi microbiològica dels aliments.
4.6. Tècniques ràpides d'identificació dels microorganismes als aliments.
5.- Principis generals de l'alteració dels aliments.
5.1. Criteris de comestibilitat.
5.2. Causes d'alteració.
5.3. Classificació dels aliments segons la facilitat amb què s'alteren.
5.4. Factors que determinen el nombre i la classe de microorganismes als aliments.
5.5. Factors que influeixen en el creixement microbià als aliments.
5.6. Canvis causats pels microorganismes.
5.7. Factors intrinsecs i extrinsecs.
6.- Principis generals de la conservació dels aliments. 6.1. Asèpsia.
6.2. Eliminació dels microorganismes.
6.3. Manteniment de les condicions anaeròbies.
7.- Virus i aliments

7.1. Característiques generals dels virus
7.2. Classificació dels virus
7.3. Tècnica de detecció dels virus als aliments
7.4. Principals grups de virus relacionats amb els aliments