2020_21
Guia docent 
Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química
A A 
català 
Grau de Tècniques de Bioprocessos Alimentaris (2018)
 Assignatures
  RESISTÈNCIA DE MATERIALS I CÀLCULS D'ESTRUCTURA
DADES IDENTIFICATIVES 2020_21
Assignatura (*) RESISTÈNCIA DE MATERIALS I CÀLCULS D'ESTRUCTURA Codi 20244217
Ensenyament
Grau de Tècniques de Bioprocessos Alimentaris (2018)
Cicle 1r
Descriptors Crèd. Tipus Curs Període Horaris i dates d'examen
6 Optativa 2Q
Modalitat i llengua d'impartició Veure grups activitat
Prerequisits
Departament Enginyeria Mecànica
Coordinador/a
ROVIRA GRAS, FRANCISCO
Adreça electrònica mariajose.simon@urv.cat
francisco.rovira@urv.cat
Professors/es
SIMÓN OLMOS, MARÍA JOSÉ
ROVIRA GRAS, FRANCISCO
Web
Descripció general i informació rellevant
En aquesta assignatura les classes teòriques i de resolució d'exercicis i problemes serà mitjançant classes magistrals presencials. En cas que s'hagin de virtualitzar les classes, es mantindrà el calendari i horari de les classe presencials, que seran substituïdes per classes virtuals via zoom o altres plataformes equivalents.

Pel que fa a les pràctiques de laboratori, es preveu fer-les presencialment. En cas que no sigui possible, s'optarà per un format híbrid o un format totalment virtual.

El format híbrid consistirà en que només assistirà presencialment al laboratori un representant de cada grup d'alumnes, reduint el nombre de pràctiques de 5 a 2.

El format virtual consistirà en proporcionar a través del Moodle als alumnes vídeos de les pràctiques, la part teòrica i qüestionaris que hauran de resoldre.


El sistema d'avaluació en aquest període d'excepcionalitat és el que s'explica a l'apartat "Avaluació. Altres comentaris i segona convocatòria" sota el títol ADAPTACIÓ DE L'AVALUACIÓ PEL CURS 2020-21.


DESCRIPCIÓ GENERAL DE L'ASSIGNATURA:

Que és la RMM: La Resistència de materials és la ciència que tracta el càlcul de la resistència mecànica, rígides i estabilitat de les peces d'una estructura (màquines o edificació). 


objectiu de la RMM: Establir els criteris d'un element per determinar el material més convenient, la forma i dimensionament més adequades, per resistir les forces exteriors de la forma més econòmica. 

Objectiu de l'assignatura: Que l'alumne desenvolupi l'habilitat d'analitzar un problema de RMM d'una forma simple i lògica aplicant a la seva solució principis fonamentals.
OBSERVACIONS: Aquesta assignatura s'imparteix conjuntament amb el Grau d'Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris (GEBA) i les competències que es mostren son d’aquest ensenyament. Els resultats d'aprenentatge són els mateixos als dos graus, tot i que pot variar la seva codificació, pel fet de dependre de diferents competències.
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent