Tipo A
|
Código |
Competencias Específicas |
|
A1.1 |
Aplicar efectivament el coneixement de les matèries bàsiques, científiques i tecnològiques pròpies de l'enginyeria. |
|
A1.2 |
Dissenyar, executar i analitzar experiments relacionats amb l'enginyeria. |
|
A1.3 |
Valorar l'impacte econòmic, social i mediambiental de les solucions tècniques. |
|
A1.4 |
Aplicar els principis i mètodes de la qualitat, traçabilitat i certificació. |
|
A1.5 |
Aplicar els principis de l'enginyeria en el context de les ciències de la vida per definir condicions i estratègies que permetin dissenyar i optimitzar processos de producció de sistemes biològics. |
|
A2.1 |
Dissenyar un producte i / o bioprocés que compleixi amb les especificacions / necessitats establertes, tenint en compte les restriccions de caràcter econòmic, ambiental, social, polític, ètic, de salut, seguretat i sostenibilitat. |
|
A2.2 |
Capacitat per prendre de decisions mitjançant l'ús dels recursos disponibles per al treball en grups multidisciplinaris. |
|
A2.3 |
Capacitat per entendre, interpretar, comunicar i adoptar els avenços en el camp agroalimentari per a la seva aplicació en la transferència de tecnologia. |
|
A3.1 |
Capacitat per a la resolució dels problemes matemàtics que puguin plantejar-se en l'enginyeria. Aptitud per aplicar els coneixements sobre: àlgebra lineal; geometria; geometria diferencial; càlcul diferencial i integral; equacions diferencials i en derivades parcials; mètodes numèrics; algorísmica numèrica; estadística i optimització. |
|
A3.2 |
Comprensió i domini dels conceptes bàsics sobre les lleis generals de la mecànica, termodinàmica, camps i ones i electromagnetisme i la seva aplicació per a la resolució de problemes propis de l'enginyeria. |
|
A3.3 |
Coneixements bàsics sobre l'ús i programació dels ordinadors, sistemes operatius, bases de dades i programes informàtics amb aplicació en enginyeria. |
|
A3.4 |
Capacitat per comprendre i aplicar els principis de coneixements bàsics de la química general, química orgànica i inorgànica i les seves aplicacions en l'enginyeria. |
|
A3.5 |
Capacitat de visió espacial i coneixement de les tècniques de representació gràfica, tant per mètodes tradicionals de geometria mètrica i geometria descriptiva, com mitjançant les aplicacions de disseny assistit per ordinador. |
|
A3.6 |
Coneixement adequat del concepte d'empresa, marc institucional i jurídic de l'empresa. Organització i gestió d'empreses. |
|
A3.7 |
Coneixement de les bases i fonaments biològics de l'àmbit vegetal i animal en l'enginyeria. |
|
A4.1 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis de l'ecologia i de l'estudi d'impacte ambiental, tant per a l'avaluació com per a la correcció del mateix. |
|
A4.2 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis de la transferència de calor i la seva aplicació en el disseny d'equips i / o sistemes. |
|
A4.3 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis de la mecànica de fluids i la hidràulica. |
|
A5.1 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis de l'enginyeria i tecnologia de bioprocessos aplicats als aliments, que inclou l'enginyeria i tecnologia dels aliments, l'enginyeria i operacions bàsiques d'aliments així com la tecnologia d'aliments. |
|
A5.2 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis de processos i bioprocessos en les indústries agroalimentàries. |
|
A5.3 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis de modelització i optimització. |
|
A5.4 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis de gestió de la qualitat i traçabilitat. |
|
A5.5 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis de l'anàlisi d'aliments. |
|
A5.6 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis de la seguretat alimentària i la microbiologia aplicada als bioprocessos alimentaris. |
|
A5.7 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis d'automatització i control de processos. |
|
A5.8 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis de la gestió i l'aprofitament de subproductes agroindustrials i residus. |
|
A5.9 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis dels sistemes biològics, des d'una perspectiva d'enginyeria, que permeti als estudiants la caracterització quantitativa i qualitativa de productes biotecnològics. |
|
A6.1 |
Exercici original a realitzar individualment i presentar i defensar davant un tribunal universitari, consistent en un projecte en l'àmbit de les tecnologies específiques de l'enginyeria de bioprocessos alimentaris, en el qual se sintetitzen i integren les competències adquirides en els ensenyaments. |
Tipo B
|
Código |
Competencias Transversales |
|
B1.1 |
Comunicar información de manera clara y precisa a audiencias diversas. |
|
B1.2 |
Adaptarse a un entorno cambiante |
|
B1.3 |
Desarrollar el trabajo de forma efectiva y resiste a la adversidad. |
|
B1.4 |
Utilizar información en lengua extranjera (preferentemente inglés) de manera eficaz. |
|
B1.5 |
Usar eficientemente las TIC’s para gestionar la información y el conocimiento |
|
B2.1 |
Organizar y planificar en el ámbito de la empresa, y otras instituciones y organizaciones propias de su ámbito profesional. |
|
B2.2 |
Dirigir proyectos técnicos o profesionales propios de su ámbito profesional. |
|
B2.3 |
Influir y guiar a los demás para mejorar el rendimiento. |
|
B2.4 |
Fomentar un entorno adecuado para el desarrollo de los individuos. |
|
B2.5 |
Proporcionar pautas para la definición y consecución de objetivos. |
|
B2.6 |
Establecer y mantener relaciones productivas con compañeros de equipo y “clientes” a través de ganar su confianza y respeto. |
|
B2.7 |
Relacionarse con “clientes” internos o externos para identificar sus necesidades. |
|
B3.1 |
Funcionar bien en equipos multidisciplinares, multilingües y multiculturales. |
|
B3.2 |
Contribuir efectivamente a la consecución de los objetivos del equipo a través de la cooperación, la participación y el compromiso en la visión y la meta que se comparten |
|
B3.3 |
Trabajar en equipo de forma colaborativa, con responsabilidad compartida e iniciativa. |
|
B3.4 |
Resolver los conflictos de manera constructiva. |
|
B4.1 |
Aprender modos eficaces para asimilar conocimientos y comportamientos |
|
B4.2 |
Identificar el proceso de aprendizaje y la orientación académica y profesional. |
|
B4.3 |
Aprender de forma autónoma y con iniciativa. |
|
B4.4 |
Conocer las materias básicas y tecnológicas, que lo capacitan para el aprendizaje de nuevos métodos y teorías, y lo dotan de
versatilidad para adaptarse a nuevas situaciones.
|
|
B5.1 |
Trabajar de forma autónoma con responsabilidad, iniciativa y con pensamiento innovador. |
|
B5.2 |
Asumir posiciones emprendedoras. |
|
B5.3 |
Resolver problemas de manera crítica, creativa e innovadora dentro de su ámbito profesional |
|
B6.1 |
Presentar un comportamiento ético con los miembros de la comunidad universitaria y la sociedad en general. |
|
B6.2 |
Aplicar los principios de responsabilidad social como ciudadano o ciudadana y como profesional. |
Tipo C
|
Código |
Competencias Nucleares |