2007_08
Guia docent 
Escola Tècnica Superior d`Enginyeria Química
A A 
català 
Nanociència i Nanotecnologia (2006)
 Assignatures
  NANOBIOTECNOLOGIA
DADES IDENTIFICATIVES 2007_08
Assignatura NANOBIOTECNOLOGIA Codi 205151105
Ensenyament
Nanociència i Nanotecnologia (2006)
Cicle 2on
Descriptors Crèd. Tipus Curs Període
5 Obligatòria Primer Únic anual
Modalitat i llengua d'impartició Veure grups activitat
Prerequisits
Departament Enginyeria Química
Coordinador/a
FRAGOSO SIERRA, ALEX
Adreça electrònica alex.fragoso@urv.cat
enrique.llaudet@urv.cat
Professors/es
FRAGOSO SIERRA, ALEX
LLAUDET CARLES, ENRIQUE
Web
Descripció general i informació rellevant L’objectiu del curs és donar una visió general dels conceptes fonamentals de la nanotecnologia, biotecnologia moderna y discutir riscos i beneficis de la seva aplicació als àmbits de la salut, l’alimentació, l’agricultura i la ciència forense. La Nanobiotecnologia es la gènesis de nous coneixements relacionats amb el funcionament dels sistemes biològics, que portarà al disseny de innovadores classes de sistemes i dispositius fabricats a escala micro i nano. Es donarà èmfasis en el disseny de nanofabricació i biosistemes, així com també en les tendències actuals i futures de la Nanobiotecnologia. El curs es dividirà en tres dominis – Introducció a la Biotecnologia; Introducció a la Nanotecnologia; Nanobiotecnologia i les seves aplicacions. Quan finalitzi el curs, l’estudiant hauria d’estar familiaritzat amb l’estructura de l’ ADN i les seves funcions; l’estructura i funcions de les proteïnes; la tecnologia de l’ ADN recombinant; aliments modificats genèticament; ADN en ciència forense; PCR, electroforesis, seqüenciació de l’ADN, el projecte del genoma humà; genòmica, metabolòmica i proteòmica; tècniques de micro/nanofabricació; Autoensamblatge (lípids, ADN i dendrimers); fabricació i biofuncionalització de nanopartícules, AFM, SEM, TEM, aplicacions de la Nanobiotecnologia al diagnòstic, terapèutica, computació de DNA i electrònica; Enginyeria de teixits i òrgans artificials; Nanotecnologia aplicable a millora d’aliments. Aquest curs servirà com a introducció a altres cursos del centre i cursos optatius especialitzats