2013_14
Educational guide 
Faculty of Tourism and Geography
A A 
 
Tourism (2002)
 Informació per als estudiants

SECRETARIA

La Secretaria de centre és l'encarregada de custodiar els expedients dels alumnes. En ella els alumnes són assessorats sobre tots els tràmits administratius relacionats amb el seu expedient acadèmic (matrícula, convalidacions, adaptacions, trasllats d'expedient, reconeixement de crèdits lliures, etc) i també s'encarrega de facilitar una bona inserció acadèmica amb la ressolució dels dubtes dels estudiants.

Per contactar amb la Secretaria de centre

Escola Universitària de Turisme i Oci - Universitat Rovira i Virgili

Carrer Joanot Martorell, 15, 43480 Vila-seca

tel. 977 395 296 fax. 977 39 2939

seceuto@urv.cat


Horari d'atenció al públic

MATÍ: de dilluns a divendres d’11 a 13:30 hores

TARDA: dilluns i dimecres de 16.30 a 18:00 hores

La secretaria de centre disposa d'una cartellera on va actualitzant informació d'interès per als alumnes.


SESSIONS D'ACOLLIDA 

A continuació es facilita el programa de les sessions informatives i d'acollida del curs 2008/2009. L'objectiu d'aquestes sessions és facilitar al nou estudiant una bona inserció acadèmica amb una agradable acollida i presentació del curs que s'inicia.

Programa sessions d'acollida curs 2008/2009   sessions acollida 0708

PLA D'ACCIÓ TUTORIAL (PAT)

L’alumne compta amb el recolzament dels professors que atenen en hores de consulta els dubtes i les consultes que planteja.

Les característiques pròpies de l’EUTO, com a centre petit, faciliten l’accessibilitat de l’estudiant al professorat i a l’equip directiu.

El format consistia en tutories virtuals i presencials.

Per una banda, es va crear un espai dins de la Herramienta de Apoyo a la Docencia Moodle en la qual interactuen els alumnes amb els professors-tutors.

Per una altra, es realitzen tutories d’orientació organitzades en diferents sessions al llarg del curs.

BORSA DE TREBALL

La Borsa de Treball és un servei de la Universitat Rovira i Virgili adreçat a facilitar la inserció laboral dels seus alumnes.

D'una banda, posem en contacte els nostres alumnes i graduats amb les empreses i institucions mitjançant la gestió de les ofertes de treball i pràctiques que ens adrecen.

D'una altra, organitzem activitats de formació  i orientació (presentacions d'empreses, fires, jornades, col·loquis, etc.) per facilitar l'arribada al món laboral dels professionals que la URV forma a les seves aules, amb l'objectiu de que la seva preparació s'ajusti el màxim possible a les necessitats del nostre entorn.

Per més informació, consulteu la web de la URV:

http://www.urv.cat/serveis_universitaris/borsa_de_treball/index.html

SÍNDIC DE GREUGES

El Síndic de Greuges de la Universitat Rovira i Virgili és l’òrgan encarregat de defensar els drets de tots els membres de la comunitat universitària.
 
Per més informació, consulteu la web de la URV:
 
http://www.urv.cat/universitat/sindic_greuges.html
 
 
DRETS I DEURES DELS ESTUDIANTS
 

Són drets dels estudiants de la Universitat Rovira i Virgili:

     a) 

Rebre una formació integral.

     b) 

Obtenir de la Universitat un ensenyament de qualitat, rigorós, crític, actualitzat i didàcticament adequat per a la seva formació acadèmica i professional.

     c) 

Rebre de la Universitat la informació i l'assessorament necessaris per facilitar la seva progressió acadèmica, mitjançant un sistema de tutoria personalitzada.

     d) 

Conèixer els horaris de l'assignatura, tant de classes pràctiques com teòriques, el programa, les dates d'examen i, en la mesura que sigui possible, el nom del professor abans de l'inici del curs acadèmic.

     e) 

Rebre del professor, a principi de curs, el programa detallat, la bibliografia bàsica i els criteris d'avaluació.

     f) 

Ser avaluats de manera justa d'acord amb els criteris que ha de conèixer l'estudiant anteriorment, tal com estableix l'apartat anterior.

     g) 

Participar en l'avaluació de la docència i del personal acadèmic, en els termes establerts en aquest Estatut i en les normes que el desenvolupin.

     h) 

Associar-se lliurement, crear les pròpies organitzacions i rebre per a aquest fi un suport adequat tant pel que fa a material com a instal·lacions, d'acord amb les disponibilitats pressupostàries de la Universitat i dels centres respectius.

     i) 

Participar en els òrgans de govern i de gestió de la Universitat, d'acord amb el que estableix l'Estatut de la URV i les normes que el desenvolupin.

     j) 

Beneficiar-se, d'acord amb les normatives específiques, de beques, ajuts i exempcions que afavoreixin l'accés a l'estudi, a la mobilitat i a la investigació.

     k) 

Acollir-se al règim de la Seguretat Social, si els és aplicable, i, en cas que això no sigui possible, a un règim de prestació de serveis sanitaris assistencials bàsics.

     l) 

Utilitzar les instal·lacions i els serveis de la Universitat d'acord amb les seves finalitats i les normes que els regulen.

     m) 

Disposar, en el cas dels estudiants amb discapacitacions, de les condicions adequades i el suport material i humà necessari per poder seguir els seus estudis amb plena normalitat i aprofitament.

     n) 

Participar en els processos electorals dirigits a elegir els seus representants i el rector o rectora, en el marc del que estableixen la legislació vigent, l'Estatut de la URV i les normes que el desenvolupin.

     o) 

Ser dispensats de les seves obligacions acadèmiques quan aquestes coincideixin amb l'exercici de la representació en aquells òrgans de govern dels quals formin part.

     p) 

Obtenir el reconeixement de la propietat intel·lectual dels seus treballs docents.

Són deures dels estudiants de la Universitat Rovira i Virgili:

     a) 

Dedicar-se a l'estudi i, si escau, a la investigació amb aprofitament.

     b) 

Respectar els altres membres de la comunitat universitària.

     c) 

Respectar i conservar el patrimoni de la Universitat i fer un ús correcte de les instal·lacions, dels béns i dels recursos.

     d) 

Assumir les responsabilitats dels càrrecs per als quals hagin estat designats o elegits.

     e) 

Observar aquest Estatut i les altres normes de la Universitat.

Els estudiants han de crear la seva organització per tal de vetllar pel compliment dels seus drets i deures, coordinar-se i potenciar la participació en tots els àmbits de la vida universitària. Aquesta organització, preveurà com a mínim els òrgans representatius següents:

a)     El consell d'estudiants de centre

b)     El Consell d'Estudiants de la Universitat

Els estudiants poden crear les seves associacions, que com a tals, i en la mesura de la seva implantació, seran considerades interlocutores dels òrgans de govern de la Universitat, sens perjudici del que estableix el paràgraf anterior.

El Consell d'Estudiants de La Universitat és l'òrgan de consulta, deliberació, representació i coordinació dels estudiants, al qual competeixen els afers relacionats tant amb la vida acadèmica com amb l'extensió universitària que impliquin l'alumnat. El Consell d'Estudiants de la Universitat està compost almenys pels estudiants claustrals. La composició es pot ampliar mitjançant el Reglament del Consell.

Són funcions del Consell d'Estudiants de la Universitat: 

     a) 

Representar el conjunt dels estudiants de la Universitat davant dels òrgans de govern.

     b) 

Ser informat sobre tots aquells afers i qüestions que impliquin directament els estudiants i informarlos-en.

     c) 

Gestionar els recursos que li siguin assignats.

     d) 

Proposar la distribució dels ajuts per a les activitats culturals dels estudiants en el marc de les disponibilitats pressupostàries.

     e) 

Participar en el disseny i el seguiment del funcionament dels serveis universitaris i de les activitats de suport que afectin en especial els estudiants.

     f) 

Assessorar els estudiants, vetllar pels seus interessos i coordinar-ne els representants.

     g) 

Elaborar el Reglament, que haurà d'aprovar el Consell de Govern.

     h) 

Qualsevol altra funció que els òrgans de govern de la Universitat li atribueixin.

La Universitat ha de promoure la creació d'associacions d'antics alumnes.
El Consell de Govern n'ha d'establir les condicions de creació, funcionament i suport.
La participació dels antics alumnes en la vida universitària es canalitza preferentment a través dels consells assessors de centres.

Trobaràs més informació sobre aquest tema anant a la web de la URV http://www.urv.cat/Intranet/La URV/Participació, Representació i Associacionisme, i també a l’Oficina de l'Estudiant (OFES): Campus Sescelades c/Valls s/n, 43007 Tarragona, Tel: 977 558483, ofes@urv.cat.