2011_12
Guia docent 
Facultat de Turisme i Geografia
A A 
català 
 
 
Direcció i Planificació del Turisme (2006)
 Programa i estructura curricular

Programa i estructura curricular

El programa del MDPT consta de:

* 1 ECTS equival a 25 hores de dedicació de l’estudiant.

Els dos primers mòduls són comuns a tots els estudiants i s’han dissenyat per oferir, a nivell avançat, els elements fonamentals de coneixement que tot professional del turisme ha de tenir. El mòdul de formació especialitzada està dissenyat per permetre als estudiants centrar l’atenció en àrees concretes d’interès professional dins el camp del turisme. Finalment, l’objectiu de la tesi del màster s’orienta més a la introducció de l’estudiant en el món de la recerca científica, mentre que l’estada de pràcticum, juntament amb l’elaboració d’un treball de recerca, està més orientada a l’aplicació dels coneixements i les habilitats assolits durant el curs de manera integrada.

L’estructura curricular de cadascun d’aquests mòduls és la següent:

Mòdul de formació acadèmica avançada (48 ECTS) Operacions avançades i gestió de la qualitat en organitzacions turístiques, Habilitats directives en organitzacions turístiques, Gestió financera d’empreses turístiques, Clústers turístics i cooperació, Estratègies de segmentació i gestió de preus dels serveis turístics, Estratègies de comunicació i distribució dels productes turístics, Creativitat i gestió de la innovació en organitzacions turístiques, Gestió de projectes per al desenvolupament de productes turístics, Desenvolupament sostenible del turisme, Instruments de planificació territorial turística, Planificació turística local, Gestió de destinacions turístiques locals, Anàlisi econòmica del sector turístic, Economia i gestió pública turística, Mètodes qualitatius I i II, Tècniques d’anàlisi i informació territorial I i II.

Mòdul de formació instrumental (12 ECTS) Mètodes quantitatius I i II i Mètodes qualitatius I i II

Mòdul de formació especialitzada (30 ECTS) Aquest mòdul s’estructura en cinc itineraris especialitzats alternatius. En cadascun l’estudiant cursa 24 ECTS de formació acadèmica i 6 ECTS d’activitats complementàries que l’ajudaran a consolidar els coneixements adquirits. Els itineraris que s’ofereixen són:

1. Itinerari d'especialització DIRECCIÓ D'EQUIPAMENTS I ACTIVITATS D'OCI - URV

2. Itinerari d'especialització CREACIÓ I DESENVOLUPAMENT D'ACTIVITATS I PRODUCTES TURÍSTICS - UdG

3. Itinerari d'especialització DIRECCIÓ I GESTIÓ DEL TURISME CULTURAL - UdG

4. Itinerari d'especialització MÀRQUETING DEL TURISME - UdG

5. Itinerari d'especialització SOSTENIBILITAT LITORAL I TURISME - UdG

Treball de recerca (30 ECTS) La tesi del màster és un treball de recerca, relacionat amb un dels itineraris cursats dins del programa, a través del qual l’estudiant evidencia els coneixements adquirits en les matèries i al llarg de l’elaboració del treball, amb la qual cosa es garanteix l’adquisició de competències reals de gestió. El realitzen els estudiants que orienten el màster cap a la iniciació a la recerca, és a dir, per a la formació d’experts que orientin la seva carrera professional cap a l’àmbit de la recerca i el desenvolupament en l’àmbit del turisme.

Estada de pràcticum i treball de recerca (18 i 12 ECTS) L’estada de pràcticum i el posterior treball de recerca s’adrecen a aquells estudiants que volen cursar el màster amb una orientació d’especialització professional, és a dir, de la formació de professionals d’alt nivell per a la direcció i planificació d’empreses, activitats i institucions turístiques.