2015_16
Guia docent 
Facultat de Turisme i Geografia
A A 
català 
URV- CIUTADANA (Grau)
 Assignatures
  BIOQUÍMICA DE LA NUTRICIÓ
   Continguts
Tema Subtema
Nutrició i salut
Som el que mengem?
Classes de nutrients
Quantitat diària recomanada.
Investigació en nutrició
Sistema digestiu
Anatomia i fisiologia del sistema digestiu
Coordinació dela digestió
Fibra
Flora intestinal
Nutrients implicats en el balanç hídric i electrolits Aigua
Sodi
Potassi
Clor
Nutrients amb funcions antioxidants Conceptes de radical lliure i estrés oxidatiu
Vitamina E
Vitamina C
Seleni
Altres components de la dieta antioxidants
Vitamina A i funció visual La funció visual
Vitamina A
Altres funcions de la vitamina A
Nutrients implicats en el correcte funcionament dels ossos Estructura de l'os i procès de remodelat
Calci i fòsfor
Vitamina D
Vitamina K
Fluor
Nutrients que actuen com coenzims en reaccions del metabolisme i en la formació de la sang Paper dels micronutrients en el metabolisme energètic
Vitamines del complex B
Iode
Ferro
Zinc
Coure
Manganès
Magnesi
Crom
Cobalt
Pes corporal Pes ideal i composició corporal
Equilibri energètic i necessitats energètiques
Control del pes corporal i obesitat
Nutrició dels carbohidrats utilitzables Classificació nutricional i nomenclatura
Índex glucèmic
Aliments rics en glúcids
Digestió i absorció dels glúcids de la dieta. Distribució i metabolisme
Alteracóns en la nutrició de glúcids
Nutrició dels lípids Consum, digestió i absorció. Distribució i metabolisme.
Àcids grassos omega-3 i omega-6.
Rol dels lípids de la dieta en les malalties cardiovasculars
Nutrició nitrogenada Balanç nitrogenat.
Essencialitat dels aminoàcids.
Els aminoàcids com a substrats energètics.
Qualitat de les proteïnes.
Malnutrició proteica.