Accions

Millores i novetats del Moodle 3.8

De Moodle Wiki

Moodle38.png

El Tauler: la nova entrada al Campus Virtual

El tauler és la nova entrada al Campus Virtual. El seu ús és opcional i pots definir que sigui la teva pàgina d'entrada per defecte a les preferències d'usuari.

El Tauler et proporciona noves funcionalitats que tenen l'objectiu de que la informació que és important per a tu es mostri ja a la primera pantalla cada vegada que accedeixis al Campus Virtual.

Tauler3.png

Algunes de les funcionalitats a destacar són:

1.1 El bloc Cronologia

Mostra les dates importants properes relacionades principalment amb terminis de venciment de les diferents activitats.

1.2 El bloc Aules visitades recentment

Hi trobaràs els enllaços a les aules virtuals on has accedit en últim lloc.

1.3 El bloc Les meves aules

Llista les Aules virtuals on hi tens algun tipus d'inscripció. A banda del filtre habitual que et permet veure les Aules dels diferents cursos acadèmics, pots ordenar-les pel nom o pel darrer accés.

Pots canviar entre tres tipus de visualitzacions: targeta, llista o resum. Totes tres et mostraran el percentatge de compleció d'activitat sempre i quan els docents l'hagin activat respectivament en cadascuna de les Aules.

També podràs destacar les aules que més t'interessin per tal de poder-les trobar en un llistat d'aules destacades i així poder accedir-hi més ràpidament.

Quina pàgina inicial vull veure per defecte?

Pots canviar la pàgina per defecte a veure quan accedeixis al Campus Virtual. Pots fer-ho des de les preferències d'usuari al teu menú d'usuari.

Home page3.png

Usabilitat

Qüestionari: pots esborrar l'opció triada per error a pregunta d'opció múltiple

En el moment de respondre un qüestionari amb preguntes de resposta múltiple, si t'equivoques de resposta podràs esborrar-la i deixar-la en blanc (no funciona a les preguntes de V/F).

Multiple choice.png

Alerta de final de temps de sessió

Quan s'apropa el moment màxim d'inactivitat, es mostra un missatge amb l'avís.

Timeout.png


Funcionalitat

Afegit el camp de data de venciment pels fòrums. També apareix al calendari

Forum2.png

"AND" y "OR" poden usar-se als condicionals del llibre de qualificacions

Més info:https://tracker.moodle.org/browse/MDL-64414

Emojis: a la missatgeria i a l’atto

Emoji2.png

Fòrum

Interfície simplificada, permet crear debats o respondre missatges a la mateixa pàgina

Forum interface.png

Resposta privada a un post (per a docents)

Els docents poden respondre un missatge al fòrum de manera privada. Pot ser útil per a aquelles respostes amb informació que no sigui adequat compartir amb tot el grup classe.

Forum interface2.png

Blocar manualment un debat (per a docents)

Serveix per a impedir més aportacions a un debat des del moment que es bloqui.

Forum interface3.png


Llista de debats a un fòrum és ordenable (data, nom, etc.)

Fent clic als textos: "Debat", "Iniciat per", "Darrer missatge" o "Respostes" podràs ordenar els missatges per cadascun dels criteris, de manera ascendent o descendent.

Forum interface4.png


Informe de participació (per als docents):

Pots llistar i exportar les dades de participació d'un fòrum. Aquestes dades inclouen: debats iniciats, respostes publicades, fitxers adjunts, visualitzacions, paraules totals, lletres, les dates de la primera publicació i de la més recent.

Forum informe1.png

Opció d’exportar missatges (per a docents)

Pots exportar el missatges del fòrum en diversos formats com per exemple PDF, Microsoft Excel (.xlsx), OpenDocument (.ods), Taula HTML, entre d'altres. A més, pots filtrar els missatges que vols descarregar a partir de tres criteris, utilitzant només un d'ells o combinant-los:
1) Usuaris: cerca els noms dels usuaris per filtrar els missatges relacionats amb els alumnes/professors.
2) Tema: cerca a partir dels debats que s'han obert a l'aula virtual del fòrum.
3) Data: selecciona els missatges a partir d'una data concreta d'inici i final, o els missatges entre dues dates. Cercar fòrums 3.9.png

Interfície per avaluar fòrums

 • Mostra les aportacions de cada estudiant i permet al docent qualificar-ne la qualitat de les seves aportacions, afegir feedback i notificar via email de la qualificació realitzada.
 • Afegeix opcions avançades de qualificació (Guia i rúbrica: comunes amb les tasques)
 • Des del punt de vista de l'estudiant, la qualificació del fòrum apareix igual que la resta d'elements dins el llibre de qualificacions.

Tasca

Amb la nova versió del Campus Virtual, s'han fet algunes millores respecte a la configuració, aspecte i interacció amb les activitats tipus tasca. Te les resumim a continuació.

Rotar els PDF a la interfície de qualificació de la tasca

Ara ja podem rotar els arxius que ens pengen els estudiants a l'activitat tasca. A la barra d'eines superior de la interfície de qualificació de la tasca trobem les icones Gir 2.png i Gir 1.png per poder rotar la vista dels documents lliurats pels estudiants.
Barra eines.png

Avís als docents sobre el lliurament de tasques en grup

Entre les opcions de configuració del treball en grup, apareix l'opció "Cal formar part d'un grup per fer una tramesa" on podem seleccionar "Si" o "No".

Missatge 2.png

Per tal d'avisar als docents de les possibles repercussions que pot tenir el fet d'habilitar o no aquest paràmetre, la nova versió inclou un missatge informatiu que ens indica que aquells estudiants que no formen part de cap grup passaran a formar un "Grup per defecte". D'aquesta manera, si un estudiant d'aquest "grup per defecte" fa una tramesa, aquesta replicarà a la resta de membres d'aquest grup.

Missatge 1.png

Els estudiants poden eliminar la seva tramesa a una tasca mentre aquesta no hagi arribat a la seva data límit

La nova versió del Campus Virtual permet als estudiants deixar una tasca buida un cop ja havien fet un lliurament. Abans si un estudiant penjava per error algun document a una tasca, el podia substituir però no podia deixar buida la tramesa. Amb aquesta novetat ja ho podrà fer, sempre que la tasca no hagi arribat a la seva data límit.
Suprimeix.png
Cal tenir en compte que si no establim una data límit, els estudiants podran eliminar la tasca en qualsevol moment, encara que aquesta estigui avaluada. D'aquesta manera es perd l'arxiu lliurat, però no la qualificació o els comentaris de retroacció que s'han fet de l'activitat lliurada. Si es tracta d'una tramesa en grup, qualsevol membre del grup podrà eliminar la tramesa.

Seguiment de la compleció en activitat en grup

Amb la versió anterior del Campus Virtual a les tasques en grup només es quedava guardada la compleció de l'activitat automàtica amb el criteri "Cal que els estudiants trametin quelcom per completar l'activitat" a aquell estudiant que havia fet el lliurament. Amb la nova versió, independentment de qui hagi estat l'estudiant encarregat de penjar la tasca, tots els membres del grup tenen el tic assegurant que han completat aquesta condició i, per tant, a l'informe de compleció de l'activitat podem fer un millor seguiment.


Banc de preguntes

 • Es veu id i etiquetes de la pregunta al llistat
 • Menú amb opcions enlloc d’icones


Missatgeria

 • Espai personal per a missatges tipus esborrany etc..
 • També es reben a l’espai personal els missatges enviats a un mateix (per ex. Des dels participants d’una ssignatura)
 • Nova página de paràmetres sobre missatgeria per l’admin
 • La 3.6 incorpora la missatgeria per grups. La 3.7 afegeix aquesta opció al formulari de generació de grups automática
 • Possibilitat de mutar converses (no s’envien notificacions)
 • Missatgeria en pantalla completa des de l'enllaç que hi ha al perfil.


Altres noves funcionalitats pel curs 20-21