Accions

ATTO

De Moodle Wiki

L'Atto és l'editor html del Moodle. Aquest editor és molt visual; permet de forma senzilla donar format al text (posar negreta, cursiva, fer llistes, alinear el text, colorejar les lletres,..), incloure contingut multimèdia (imatges, vídeos,...) i facilitar l'ús de llenguatge matemàtic.

Moodle36.png

Des de la versió 3.6 del Moodle, l'editor incorpora eines d'enregistrament de vídeo i àudio que permeten fer gravacions des de qualsevol recurs o activitat que disposi de l'editor.

Si vols saber com utilitzar aquesta nova funcionalitat, clica al següent enllaç:

Com puc enregistrar àudio o vídeo al Campus Virtual?


Atto36.png

Ús de la barra d'edició de text i multimèdia (ATTO)


Ús de text en diferents idiomes

Pots introduir text en diferents idiomes a l'editor i que només es mostri el text corresponent a l'idioma triat per l'usuari. Per exemple, podries escriure la descripció d'una activitat en català, castellà i anglès perquè en funció de l'idioma triat per l'estudiant es mostrés un o l'altre.

Per a fer-ho s'ha d'aplicar el filtre d'idioma des de l'editor ATTO. El filtre NO fa les traduccions del text introduït, sinó que únicament ens ajuda a mostrar l'idioma que prefereixi l'usuari que està consultant la informació.
Els passos són:

  • Escriu el text en els idiomes que vulguis oferir.
  • Selecciona cadascuna de les opcions (text en castellà, per exemple).
  • Tria l'idioma al selector.

També pots veure un exemple de com configurar el text en diversos idiomes al vídeo següent:


Enllaç als passos de com triar l'idioma preferit al perfil d'usuari.

Noms de recursos i activitats en diferents idiomes

El camp "Nom" dels recursos i activitats és un camp de text pla. Però també hi pots introduir text en diversos idiomes a través del codi.

També pots veure un exemple de com configurar el text en diversos idiomes al nom d'un recurs o activitat al vídeo següent:


Editor de preguntes incrustades (cloze)

L'atto incorpora un editor que facilita moltíssim la configuració de les preguntes incrustades (cloze) d'aquestes. Trobareu el botó quan aneu a generar una pregunta d'aquest tipus a la segona fila d'eines de l'editor del Moodle.

Cloze-editor.pngDRECERES:

Activitats Recursos Blocs Navegació Configuració Espai Moodle Altres eines