Accions

Com publicar àudio i vídeo?

De Moodle Wiki

(S'ha redirigit des de: Com publicar un vídeo?)

Enregistrar àudio o vídeo al Campus Virtual

El Campus Virtual permet fer gravacions d'àudio o vídeo des de qualsevol recurs o activitat. Aquesta funcionalitat ens aporta un gran ventall de possibilitats com poden ser:

  • plantejar activitats on els estudiants entreguen un enregistrament
  • aportacions a un fòrum
  • feedback del docent a les activitats


Com puc publicar àudios i vídeos a l’aula virtual?

A l'aula virtual pots incrustar àudios i vídeos allotjats al teu ordinador o de pàgines com "Youtube" a diversos llocs. Recomanem pujar els vídeos a youtube i enllaçar-los al Moodle.

Si es penja al youtube i s'incrusta, el vídeo es podrà visualitzar incrustat dins el moodle i l'inici de la seva reproducció serà instantani.. També serà més senzill visualitzar-lo des de dispositius mòbils ja que tots tenen l'aplicació.

En el cas de pujar al Moodle fitxers allotjats a l'ordinador, l'incrustat funcionarà sempre i quan els vídeos siguin en algun dels formats mp4, .mov, .m4v, .ogv, .webm i els àudios en algun d'aquests formats: mp3, .aac, .flac, .m4a, .oga, .ogg, .wav

Si s'utilitzen altres formats caldrà que el dispositiu tingui el reproductor específic i caldrà per part de l'usuari, la descàrrega complerta del fitxer de vídeo o d'àudio abans de ser visualitzat o escoltat.Com puc fer la conversió d'un arxiu d'àudio a mp3?

El reproductor per defecte del Moodle pot reproduir els següents tipus d'arxius d'àudio: mp3, .aac, .flac, .m4a, .oga, .ogg, .wav

Si el fitxer que tens no correspon amb cap d'aquests formats caldrà convertir-lo, per exemple a mp3.

Per fer-ho pots fer servir eines en línia o el reproductor multimèdia VLC que pots trobar als ordinadors de la URV o a través del VirtLabs. En el proper vídeo et mostrem un exemple on convertim un fitxer .wma a format mp3.Com puc fer la conversió d'un arxiu de vídeo a mp4

El reproductor de vídeos que integra el Moodle pot reproduir arxius .mp4, .mov, .m4v, .ogv i .webm sense necessitat d'obrir cap aplicació addicional.

Si el fitxer que tens no correspon amb cap d'aquests formats caldrà convertir-lo, per exemple a mp4.

Per a fer-ho pots fer servir eines en línia o el reproductor multimèdia VLC que pots trobar als ordinadors de la URV o a través del VirtLabs. En el proper vídeo et mostrem un exemple on convertim un fitxer .avi a format .mp4.
Consultar més preguntes freqüents.