El tauler és la nova entrada al Campus Virtual. El seu ús és opcional i pots definir que sigui la teva pàgina d'entrada per defecte a les preferències d'usuari.
El Tauler et proporciona noves funcionalitats que tenen l'objectiu de que la informació que és important per a tu es mostri ja a la primera pantalla cada vegada que accedeixis al Campus Virtual.
Algunes de les funcionalitats a destacar són:
Mostra les dates importants properes relacionades principalment amb terminis de venciment de les diferents activitats.
Hi trobaràs els enllaços a les aules virtuals on has accedit en últim lloc.
Llista les Aules virtuals on hi tens algun tipus d'inscripció. A banda del filtre habitual que et permet veure les Aules dels diferents cursos acadèmics, pots ordenar-les pel nom o pel darrer accés.
Pots canviar entre tres tipus de visualitzacions: targeta, llista o resum. Totes tres et mostraran el percentatge de compleció d'activitat sempre i quan els docents l'hagin activat respectivament en cadascuna de les Aules.
També podràs destacar les aules que més t'interessin per tal de poder-les trobar en un llistat d'aules destacades i així poder accedir-hi més ràpidament.
Pots canviar la pàgina per defecte a veure quan accedeixis al Campus Virtual. Pots fer-ho des de les preferències d'usuari al teu menú d'usuari.
En el moment de respondre un qüestionari amb preguntes de resposta múltiple, si t'equivoques de resposta podràs esborrar-la i deixar-la en blanc (no funciona a les preguntes de V/F).
Quan s'apropa el moment màxim d'inactivitat, es mostra un missatge amb l'avís.
Més info:https://tracker.moodle.org/browse/MDL-64414
Els docents poden respondre un missatge al fòrum de manera privada. Pot ser útil per a aquelles respostes amb informació que no sigui adequat compartir amb tot el grup classe.
Serveix per a impedir més aportacions a un debat des del moment que es bloqui.
Fent clic als textos: "Debat", "Iniciat per", "Darrer missatge" o "Respostes" podràs ordenar els missatges per cadascun dels criteris, de manera ascendent o descendent.
Pots llistar i exportar les dades de participació d'un fòrum. Aquestes dades inclouen: debats iniciats, respostes publicades, fitxers adjunts, visualitzacions, paraules totals, lletres, les dates de la primera publicació i de la més recent.
Pots exportar el missatges del fòrum en diversos formats com per exemple PDF, Microsoft Excel (.xlsx), OpenDocument (.ods), Taula HTML, entre d'altres. A més, pots filtrar els missatges que vols descarregar a partir de tres criteris, utilitzant només un d'ells o combinant-los:
1) Usuaris: cerca els noms dels usuaris per filtrar els missatges relacionats amb els alumnes/professors.
2) Tema: cerca a partir dels debats que s'han obert a l'aula virtual del fòrum.
3) Data: selecciona els missatges a partir d'una data concreta d'inici i final, o els missatges entre dues dates.
Amb la nova versió del Campus Virtual, s'han fet algunes millores respecte a la configuració, aspecte i interacció amb les activitats tipus tasca. Te les resumim a continuació.
Ara ja podem rotar els arxius que ens pengen els estudiants a l'activitat tasca. A la barra d'eines superior de la interfície de qualificació de la tasca trobem les icones i
per poder rotar la vista dels documents lliurats pels estudiants.
Entre les opcions de configuració del treball en grup, apareix l'opció "Cal formar part d'un grup per fer una tramesa" on podem seleccionar "Si" o "No".
Per tal d'avisar als docents de les possibles repercussions que pot tenir el fet d'habilitar o no aquest paràmetre, la nova versió inclou un missatge informatiu que ens indica que aquells estudiants que no formen part de cap grup passaran a formar un "Grup per defecte". D'aquesta manera, si un estudiant d'aquest "grup per defecte" fa una tramesa, aquesta replicarà a la resta de membres d'aquest grup.
La nova versió del Campus Virtual permet als estudiants deixar una tasca buida un cop ja havien fet un lliurament. Abans si un estudiant penjava per error algun document a una tasca, el podia substituir però no podia deixar buida la tramesa. Amb aquesta novetat ja ho podrà fer, sempre que la tasca no hagi arribat a la seva data límit.
Cal tenir en compte que si no establim una data límit, els estudiants podran eliminar la tasca en qualsevol moment, encara que aquesta estigui avaluada. D'aquesta manera es perd l'arxiu lliurat, però no la qualificació o els comentaris de retroacció que s'han fet de l'activitat lliurada.
Si es tracta d'una tramesa en grup, qualsevol membre del grup podrà eliminar la tramesa.
Amb la versió anterior del Campus Virtual a les tasques en grup només es quedava guardada la compleció de l'activitat automàtica amb el criteri "Cal que els estudiants trametin quelcom per completar l'activitat" a aquell estudiant que havia fet el lliurament. Amb la nova versió, independentment de qui hagi estat l'estudiant encarregat de penjar la tasca, tots els membres del grup tenen el tic assegurant que han completat aquesta condició i, per tant, a l'informe de compleció de l'activitat podem fer un millor seguiment.