Accions

Seguiment de la compleció

De Moodle Wiki

Què és el seguiment de la compleció?

El seguiment de la compleció permet configurar els criteris que s'han de complir perquè una activitat o un recurs es consideri fet o consultat tot mostrant una icona Icona complecio.png que facilita la seva visualització. Això pot ser molt útil si vols que l'estudiant sàpiga quines activitats s'han de fer per donar l'assignatura com a completada o perquè sigui ell mateix qui porti el seguiment d’una manera clara i senzilla de les activitats que ha fet o els recursos que ha consultat. Aquesta eina també et pot ajudar a fer un seguiment del progrés i el ritme d’aprenentatge dels teus estudiants, així com detectar possibles casos d’abandonament.Com es configura?

Per utilitzar aquesta opció de seguiment, només cal que als paràmetres de l’activitat o recurs del que vulguis configurar el seguiment de la compleció activis a l’apartat “Compleció de l’activitat”, “seguiment de compleció”, canviant de “No indiqueu la compleció de l’activitat” a ”Els estudiants poden marcar de forma manual l’activitat com a completada”, si vols que l'estudiant marqui si estan completades o no de manera manual, o l’opció “Mostra l’activitat com a completada si es compleixen les condicions”, si vols que la compleció es faci de manera automàtica en base als criteris que consideris. Cal mencionar que les opcions i condicions de configuració de la compleció de l’activitat poden variar depenent del recurs o activitat que estiguis treballant. Al següent vídeo (sense àudio) et mostrem com es configura una Tasca que es consideraria completada si l'estudiant visualitzés la tasca i enviés una tramesa abans d'una data determinada pel docent.Opcions de compleció a les activitats i recursos del Campus Virtual

A continuació et mostrem les opcions que trobaràs en algunes de les activitats i recursos més utilitzats del Campus Virtual:

  • RECURSOS (carpeta, pàgina, fitxer, enllaç, llibre):


Complecio recursos.png


  • FÒRUM:


Complecio forum.png


  • QÜESTIONARI:


Complecio qüestionari.png


  • TASCA:


Complecio tasca.pngSi la meva aula està buida? Configuració de la compleció de l'activitat per defecte

També tens la possibilitat de definir els criteris de la compleció d’activitat per defecte, de manera que les activitats creades posteriorment dins l'aula virtual ja els portin incorporats. Cal tenir present, però, que en el cas d'activitats i recursos importats d'una altra aula, aquests arrossegaran els paràmetres de compleció que tinguin a l'aula d'origen. Si es volen canviar, s'haurà de fer un cop importats a l'aula destí.

Al vídeo següent (sense àudio) et mostrem com definir els criteris de compleció per defecte dins una aula virtual:


Si la meva aula ja té activitats i recursos? Configuració de la compleció de l'activitat en massa

Si la teva aula virtual ja conté activitats, pots activar la compleció d'aquestes editant els paràmetres de cadascuna de les activitats o en massa. Fent servir l'opció "Edita en massa la compleció d'activitat" podràs definir a la vegada els criteris de compleció de diverses activitats. Et mostrem com fer-ho:
L'informe de compleció de l'activitat per detectar despenjaments de l'assignatura

Convé saber que, com a professor, pots consultar informes de compleció de l'assignatura, el que t’anirà molt bé per obtenir una fotografia general de la marxa del curs. Per consultar aquest informe cal que, al “menú d’acció” Menuaccio.PNG seleccionis l’opció “més...”. A l’apartat d’informes clica sobre “compleció del curs. El sistema ens mostrarà un llistat dels participants del curs i les activitats o recursos que formen part del seguiment. Les capses marcades indiquen que el participant ha completat l'activitat o recurs, les capses no marcades indiquen que no s'ha completat l'activitat o recurs.


Compleció informe.png


L'avantatge és que d'un cop d'ull podràs veure els estudiants que han fet o no una activitat o han consultat o no un recurs. A més, podràs descarregar aquestes dades en format Excel o csv UTF-8.CURIOSITAT:

T’has fixat que alguns tics surten de color blau i altres de color verd?
Això és perquè la tasca i el qüestionari poden requerir una nota mínima per aprovar. Així, si esculls la condició de “requereix una qualificació” per a la compleció de l’activitat, i a més a més afegeixes una qualificació per aprovar, l’estudiant veurà la icona de la compleció amb un tic verd si compleix les condicions.

DRECERES:

Activitats Recursos Blocs Navegació Configuració Espai Moodle Altres eines