Enologia (2006) |
Assignatures |
COMPOSICIÓ I EVOLUCIÓ DEL VI |
Objectius d'aprenentatge |
DADES IDENTIFICATIVES | 2009_10 |
Assignatura | COMPOSICIÓ I EVOLUCIÓ DEL VI | Codi | 195131101 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 2on | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
4.5 | Obligatòria | Primer | Únic anual |
Competències | Objectius d'aprenentatge | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Objectius | Competències | ||
Conèixer els constituents del vi i el seu comportament des del punt de vista químic un cop ha tingut lloc la fermentació alcohòlica. | AC2 |
||
Conèixer les proves químiques que poden realitzar-se en la determinació d'un frau. | AC2 AP2 AP4 AR8 |
BC14 BC16 |
|
Saber quina informació química donen els diferents paràmetres enològics relacionats amb l'acidesa. | AC2 AP7 |
||
Deduir com una determinada modificació natural o externa de l’acidesa afecta a Atot, Acen, pH, Avol i capacitat amortidora i realitzar-ne càlculs relacionats. | AC2 |
BC14 |
|
Conèixer quins són els sistemes redox que actuen en el vi i com evolucionen. | AC2 |
||
Coneixer els mètodes que permeten avaluar l'estat redox d'un vi i saber interpretar els resultats obtinguts | AC2 AP7 |
||
Saber com es formen des del punt de vista químic els “gustos oxidats i reduïts”. | AC2 |
||
Conèixer les propietats químiques dels clarificants. | AC2 |
||
Conèixer i decidir quines proves químiques poden realitzar-se per a la identificació dels precipitats del vi i els fonaments químics d'aquestes proves. | AC2 |
BC2 BC4 BC6 BC14 |
|
Raonar, un cop identificat el precipitat, quins poden ser els possibles tractaments químics correctors. | AC2 |
BC2 BC4 BC6 BC14 BC16 |
|
Conèixer els fonaments químics relacionats amb els controls d’estabilitat dels vins. | AC2 |
BC14 |
|
Conèixer el comportament químic d’antocians i procianidines, i quines implicacions tenen aquestes modificacions en el color i els seus canvis. | AC2 |
BC14 |
|
Conèixer els processos químics implicats en l’envelliment del vi. | AC2 |
||
Saber deduir com afecten els equilibris de dissociació i combinació del SO2 en la seva activitat. | AC2 |
BC14 |
|
Coneixer la terminologia de la qualitat que s'aplica a l'enologia | AP2 |
BC4 BC6 BC11 BC14 |
|
Distingir els models de qualitat d'obligat acompliment en el laboratori de control i en el celler | AP2 |
BC6 BC11 BC14 |
|
Participar de forma activa en les classes | AP7 AR1 AR5 AR8 |
BC2 BC4 BC6 BC11 BC12 |
CC2 |
Motivar l'interès envers les línies de recerca actuals en l'àmbit de la química enològica | AC1 AC2 AR1 AR2 AR4 AR5 AR8 |
BC5 BC6 BC12 |
CC1 CC2 |
Inculcar un sentit crític en la lectura de treballs relacionats amb el temari de l'assignatura | AC1 AC2 AR1 AR2 AR4 |
BC2 BC5 BC6 BC11 BC12 BC16 |
CC1 CC2 |