2019_20
Guia docent 
Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
A A 
català 
 
 
Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010)
 Assignatures
  DIETOTERÀPIA II
   Resultats d'aprenentage
Tipus A Codi Resultats d'aprenentatge
 A2 Saber pautar una suplementació i una nutrició enteral
Analitzar, valorar la necessitat de suport nutricional i saber aplicar les diferents modalitats de suport nutricional (dietoteràpia, suplementació, nutrició enteral i nutrició parenteral) en algunes malalties que comporten malnutrició: malalties de l'aparell digestiu, trastorns neurològics, malalties renals, càncer, SIDA, i malalties reumàtiques
Conèixer les principals intervencions quirúrgiques que poden afectar l'estat nutricional, comprendre les afectacions nutricionals que poden provocar, determinar els requeriments nutritius i avaluar la necessitat de suport nutricional en els pacients sotmesos a aquest tipus d'intervencions
Saber aplicar la sistemàtica de l'abordatge dietètic del pacient en diferents patologies: història dietètica, objectius concrets i elaboració de recomanacions específiques
Coneguen les causes de desnutrició induïdes per la malaltia
Conèixer les bases i saber confeccionar dietes específiques prèvies a tests diagnòstics
Saber dissenyar la dieta per racions de proteïnes i les recomanacions dietètiques per a pacients amb insuficiència renal
Saber aplicar un suport nutricional i realitzar recomanacions alimentàries per pacients amb malabsorció, cirrosi hepàtica, intolerància a hidrats de carboni i malaltia celíaca
Conèixer les característiques, tipus i limitacions de la dieta per a la Insuficiència Renal. Exposar la base per la confecció de la dieta per racions de proteïnes i les recomanacions dietètiques adequades en els pacients amb trastorns renals
Conèixer i saber identificar els diferents factors de risc nutricional
 A9 Conèixer i saber identificar els diferents factors de risc nutricional
Saber aplicar la sistemàtica de l'abordatge dietètic del pacient en diferents patologies: història dietètica, objectius concrets i elaboració de recomanacions específiques
Coneguen les causes de desnutrició induïdes per la malaltia
Analitzar, valorar la necessitat de suport nutricional i saber aplicar les diferents modalitats de suport nutricional (dietoteràpia, suplementació, nutrició enteral i nutrició parenteral) en algunes malalties que comporten malnutrició: malalties de l'aparell digestiu, trastorns neurològics, malalties renals, càncer, SIDA, i malalties reumàtiques
Conèixer les principals intervencions quirúrgiques que poden afectar l'estat nutricional, comprendre les afectacions nutricionals que poden provocar, determinar els requeriments nutritius i avaluar la necessitat de suport nutricional en els pacients sotmesos a aquest tipus d'intervencions
Saber dissenyar la dieta per racions de proteïnes i les recomanacions dietètiques per a pacients amb insuficiència renal
Saber aplicar un suport nutricional i realitzar recomanacions alimentàries per pacients amb malabsorció, cirrosi hepàtica, intolerància a hidrats de carboni i malaltia celíaca
Conèixer les característiques, tipus i limitacions de la dieta per a la Insuficiència Renal. Exposar la base per la confecció de la dieta per racions de proteïnes i les recomanacions dietètiques adequades en els pacients amb trastorns renals
 A20 Saber aplicar la sistemàtica de l'abordatge dietètic del pacient en diferents patologies: història dietètica, objectius concrets i elaboració de recomanacions específiques
Saber pautar una suplementació i una nutrició enteral
Coneguen les causes de desnutrició induïdes per la malaltia
Analitzar, valorar la necessitat de suport nutricional i saber aplicar les diferents modalitats de suport nutricional (dietoteràpia, suplementació, nutrició enteral i nutrició parenteral) en algunes malalties que comporten malnutrició: malalties de l'aparell digestiu, trastorns neurològics, malalties renals, càncer, SIDA, i malalties reumàtiques
Conèixer les principals intervencions quirúrgiques que poden afectar l'estat nutricional, comprendre les afectacions nutricionals que poden provocar, determinar els requeriments nutritius i avaluar la necessitat de suport nutricional en els pacients sotmesos a aquest tipus d'intervencions
Saber dissenyar la dieta per racions de proteïnes i les recomanacions dietètiques per a pacients amb insuficiència renal
Saber aplicar un suport nutricional i realitzar recomanacions alimentàries per pacients amb malabsorció, cirrosi hepàtica, intolerància a hidrats de carboni i malaltia celíaca
Conèixer les característiques, tipus i limitacions de la dieta per a la Insuficiència Renal. Exposar la base per la confecció de la dieta per racions de proteïnes i les recomanacions dietètiques adequades en els pacients amb trastorns renals
 A23 Saber aplicar la sistemàtica de l'abordatge dietètic del pacient en diferents patologies: història dietètica, objectius concrets i elaboració de recomanacions específiques
Analitzar, valorar la necessitat de suport nutricional i saber aplicar les diferents modalitats de suport nutricional (dietoteràpia, suplementació, nutrició enteral i nutrició parenteral) en algunes malalties que comporten malnutrició: malalties de l'aparell digestiu, trastorns neurològics, malalties renals, càncer, SIDA, i malalties reumàtiques
Conèixer les bases i saber confeccionar dietes específiques prèvies a tests diagnòstics
Conèixer les principals intervencions quirúrgiques que poden afectar l'estat nutricional, comprendre les afectacions nutricionals que poden provocar, determinar els requeriments nutritius i avaluar la necessitat de suport nutricional en els pacients sotmesos a aquest tipus d'intervencions
Saber dissenyar la dieta per racions de proteïnes i les recomanacions dietètiques per a pacients amb insuficiència renal
Saber aplicar un suport nutricional i realitzar recomanacions alimentàries per pacients amb malabsorció, cirrosi hepàtica, intolerància a hidrats de carboni i malaltia celíaca
Conèixer les característiques, tipus i limitacions de la dieta per a la Insuficiència Renal. Exposar la base per la confecció de la dieta per racions de proteïnes i les recomanacions dietètiques adequades en els pacients amb trastorns renals
Tipus B Codi Resultats d'aprenentatge
 B4 Respectar als companys i a la institució a la qual es pertany
 B5 Participar i col·laborar activament en les tasques de l’ equip i fomentar la confiança, la cordialitat i l’orientació a la tasca conjunta
 B7 Adaptar el seu missatge i els medis emprats a les característiques de la situació i a l’audiència
Tipus C Codi Resultats d'aprenentatge
 C2 Utilitza programari per a comunicació off-line: editors de textos, fulles de càlcul i presentacions digitals
 C4 Produeix un text escrit gramaticalment correcte
Produeix un text escrit ben estructurat, clar i ric
Produeix un text escrit adequat a la situació comunicativa