2019_20
Guia docent 
Facultat de Ciències Jurídiques
A A 
català 
 
Grau de Treball Social (2009)
 Assignatures
  TREBALL DE FI DE GRAU
   Pla específic d'actuació
  Descripció
Activitats Introductòries Sessió de presentació de l'assignatura: objectius, activitats a desenvolupar, organització de l'assignatura, avaluació i temporalització de les activitats.
Elaboració del treball de fi de grau/màster Redacció d'un article de divulgació científica.
Continguts del informe final:
a) La motivació de la que deriva el contingut abordat en l’article i la seva vinculació o no amb el treball realitzat en altres assignatures del Grau.

b) L’article. Tots els articles han de tenir la següent estructura:
- Títol. Ha de descriure el contingut de forma clara i precisa; ha de permetre al lector identificar el tema fàcilment; ha d’incloure els descriptors amb els que es vol que l’article sigui catalogat i classificat.
- Autor. Persona que redacta i assumeix la responsabilitat del contingut de l’article.
- Resum. Ha d’identificar el contingut bàsic de l’article i determinar la rellevància del seu contingut. En anglès i en castellà o català. 150 paraules.
- Paraules claus. Paraules que de forma general descriuen els aspectes rellevants de l’article (temàtica, sector, perspectiva d’anàlisi, mètode., ...). En anglès i en castellà o català. 5 paraules claus
- Text de l’article. L’estructuració i organització de la informació s’ha d’adequar al tipus d’article.
- Bibliografia.
Es seguiran les normes de publicació fixades pels editors de la revista que l’estudiant ha escollit a la seva publicació.
c) La presentació i la justificació de la revista a la que opta presentar l’article per a la seva publicació.
Selecció/assignació del treball de fi de grau L'assignació del tutor/a a cada estudiant correspon a la Coordinadora del TFG. L'elecció del tema concret s'acorda de forma conjunta entre l'estudiant i el tutor/a d'acord als interessos dels estudiants i considerant els temes treballats en altres assignatures del grau.
Mecanismes de coordinació i seguiment del treball de fi de grau/màster El seguiment del desenvolupament de l’activitat de cada estudiant es farà de forma individual en sessions de tutoria. S'han de realitzar un mínim de quatre tutories durant el període acadèmic (finals maig del 2014). No s'iniciaran tutories passat aquest període lectiu, per tant l'estudiant que sol·liciti l'endarreriment de la convocatòria d'avaluació al setembre haurà d'haver realitzat tutories durant el període lectiu especificat.

L’estudiant ha de sol•licitar al seu tutor/a del Treball de Fi de Grau les sessions de tutoria d’acord a l’horari d’atenció de cada professor/a i, sempre, amb cita prèvia.
Les principals funcions del professor-tutor són l’orientació, el seguiment i la supervisió de la realització del treball.
El tipus d’article, la temàtica i la vinculació amb el treball fet en d’altres assignatures serà acordat entre l’estudiant i el tutor.
L’orientació bibliogràfica, la revisió dels textos presentats per l’estudiant, l’orientació en la recerca de revistes a publicar, entre d’altres, són qüestions a abordar en les sessions de tutoria.

Correspon al tutor emetre l'Informe Favorable per a ser defensat davant la Comissió a partir del qual l'estudiant ha de lliurar la sol·licitud de defensa pública.
Presentació i defensa del treball de fi de grau/máster Defensa oral del Treball Fi de Grau davant d'una Comissió constituïda per professorat de l'ensenyament, prioritariament tutor/a del TFG.
El TFG que es realitzi en grup es defensa per tots els participants en les mateixes condicions que l’individual.

Són requisits indispensables per a què l’estudiant pugui realitzar la defensa del TFG:
a) Comptar amb l'informe favorable del/de la tutor/a
b) Haver lliurat, a través de moodle, la documentació exigida pel repositori institucional de la URV.
c) Haver lliurat l’enquesta de valoració de l’assignatura a través de moodle.

L’exposició de l’estudiant es fa durant 15 minuts; i la durada total de la defensa, exposició de l’estudiant, preguntes, debat, no ha de sobrepassar el temps de 30 minuts.
Seminaris El Seminari Fi de Grau es realitzarà en diferents sessions repartides al llarg de tot el quadrimestre amb tot el grup d’estudiants matriculats a l’assignatura. El contingut a abordar s’estructura en tres blocs:
Bloc 1. La redacció d’un article de divulgació científica.
Bloc 2. La recerca de revistes.
Bloc 3. La defensa davant tribunal