Guia docent Facultat d'Infermeria |
català |
Grau d'Infermeria (2016) |
Assignatures |
PRINCIPIS DE NUTRICIÓ A INFERMERIA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2019_20 |
Assignatura | PRINCIPIS DE NUTRICIÓ A INFERMERIA | Codi | 18234108 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r i 2n | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Obligatòria | Segon | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Introducció i conceptes bàsics | Compren els conceptes bàsics relacionats amb la nutrició i alimentació humana |
Energia i nutrients | En aquest apartat s'estudia el valor energètic dels nutrients, les necessitats energètiques de la persona i els factors que influeixen. Es descriuen els diversos nutrients i elements que es troben en els aliments: glúcids, lípids, proteïnes, elements químics essencials, vitamines, aigua i electròlits, fibra vegetal. |
Els aliments | Avaluar la composició nutricional dels aliments. La classificació dels aliments i la seva funció. |
Equilibri Alimentari | Interpretar les necessitats alimentaries relacionades amb l'energia. Càlcul de racions |
Valoració Nutricional | Avaluar nutricionalment a la persona, enquestes de salut, mides antropomètriques; a partir de la individualitat de la persona. Dieta equilibrada. |
Hàbits nutricionals i Teràpia nutricional | Concepte de teràpia nutricional Hàbits alimentaris des de la perspective individual, cultural. Dietes modificades. Alimentació i esport. Alimentació en les diferents etapes de la vida. Dieta hospitalària. Al·lèrgies i intoleràncies alimentaries. |
Alimentació a les etapes de la vida i a l'esport | Alimentació i esport Alimentació en les diferents etapes de la vida |
Seguretat alimentària i Malalties d'origen alimentari | Tecnologia i preparació d'aliments. Conservació dels aliments Additives i conservants Malalties d'origen alimentari |