2019_20
Guia docent 
Facultat d'Infermeria
A A 
català 
 
Grau d'Infermeria (2016)
 Assignatures
  PRINCIPIS DE NUTRICIÓ A INFERMERIA
   Continguts
Tema Subtema
Introducció i conceptes bàsics Compren els conceptes bàsics relacionats amb la nutrició i alimentació humana
Energia i nutrients En aquest apartat s'estudia el valor energètic dels nutrients, les necessitats energètiques de la persona i els factors que influeixen.
Es descriuen els diversos nutrients i elements que es troben en els aliments: glúcids, lípids, proteïnes, elements químics essencials, vitamines, aigua i electròlits, fibra vegetal.
Els aliments Avaluar la composició nutricional dels aliments.
La classificació dels aliments i la seva funció.
Equilibri Alimentari Interpretar les necessitats alimentaries relacionades amb l'energia.
Càlcul de racions
Valoració Nutricional Avaluar nutricionalment a la persona, enquestes de salut, mides antropomètriques; a partir de la individualitat de la persona.
Dieta equilibrada.
Hàbits nutricionals i Teràpia nutricional Concepte de teràpia nutricional
Hàbits alimentaris des de la perspective individual, cultural.
Dietes modificades.
Alimentació i esport.
Alimentació en les diferents etapes de la vida.
Dieta hospitalària.
Al·lèrgies i intoleràncies alimentaries.
Alimentació a les etapes de la vida i a l'esport Alimentació i esport
Alimentació en les diferents etapes de la vida
Seguretat alimentària i Malalties d'origen alimentari Tecnologia i preparació d'aliments.
Conservació dels aliments
Additives i conservants
Malalties d'origen alimentari