2009_10
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Enologia (2003)
 Assignatures
  ECOFISIOLOGIA DE LA VINYA
   Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències
Aprofundir en el coneixement de les repercussions dels factors externs (del medi i culturals) que incideixen en la producció i qualitat del raïm i del vi. Cada alumne treballarà en una regió vitícola diferent. El resultat dels diferents estudis es posaran a l'abast de tots els alumnes. A1
A11
B2
B3
B4
B5
B8
C1
C2
C3
Analitzar l'origen geològic, perfils i composició d'un sòl en la pròpia regió i interpretar la influència en la composició del vi. A1
A6
A9
B2
B3
B4
B5
B8
C2
C3
Analitzar una sèrie de dades climàtiques per integrar temperatures, precipitació i balanç hídric en funció del períodes fisiològics del cicle de la vinya A1
A9
A12
B1
B2
B3
B4
B5
C2
C3
mitjançant les visites a vinyes i cellers de diferents regions vitícoles: avaluar la interacció dels factors del medi, la varietat i el vi elaborat A1
A9
A11
B2
B3
B4
B8
B9
C1
C3
C4