Guia docent Facultat d'Enologia |
català |
Grau d'Enologia (2009) |
Assignatures |
VITICULTURA DE PRECISIÓ |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2014_15 |
Assignatura | VITICULTURA DE PRECISIÓ | Codi | 19214108 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Obligatòria | Tercer | 2Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
1. Conceptes de viticultura de precisió. | Establiment d’una viticultura de precisió: avaluació de las possibilitats de monitorització. Sistemes geogràfics d’informació |
2. Ecofisiologia: resposta fisiològica de la vinya front situacions d’estrès. | Resposta hídrica varietal i reg. |
3. A) Influència del reg de suport deficitari en sòls pobres i ambient sec. |
A) Repercussió en la fisiologia de la planta i producció. B) Repercussió en la composició del raïm i vi. (exemple de la DO Montsant). |
4, La Petjada de carboni. | Viabilitat i sostenibilitat. Consideracions sobre les despeses en la producció de raïm, producció de vi i embotellament del vi. |
5. Canvi climàtic Global i mesures pal•liatives. |
Canvi climàtic: Evolució i situació actual. Prediccions futures a nivell mundial. Adaptacions en el maneig vitícola, mesures pal•liatives. Exemple del Priorat: Vulnerabilitat de la vinya en situacions d’estrès hídric sever. Efectes de l’estrès en la fenologia i maduració fenòlica. |
P1- Caracterització de varietats autòctones i influència de l’ecosistema vitícola en l'expressió enològica i sensorial del vi P2. Tractament en excel de dades de sensors del sòl i Realització de Gràfics. P3- Visita a Raïmat. Aplicació dels sistemes geogràfics d’informació a la gestió de qualitat del vinyet. Visita a empresa amb ampli regsitre varietal |