2012_13
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Grau d'Enologia (2009)
 Assignatures
  PRÀCTIQUES INTEGRADES DE VITICULTURA
   Continguts
Tema Subtema
Pràctica - Aquesta pràctica es realitzarà a l'agost, abans d'iniciar el curs lectiu al setembre.
Finca Mas dels Frares
Control de maduració del raïm. Caracterització de la mida i pes del raïm (agost)
Estimació de la biomassa del cep:
Càlcul de l´àrea foliar i estimació de la collita
TAST de baies
Pràctica - Final novembre - segons climatologia
Finca Mas dels Frares
La poda d'hivern. Descripció i reconeixement dels òrgans del cep. Descripció i realització de podes curtes, mixtes i llargues
Pràctica - Febrer
Laboratoris FE
Caracterització edàfica d’una parcel·la destinada a vinya. Paràmetres físics i químics a avaluar en un sòl vitícola
Pràctica - Març
Sortida
Moviments de terra i Anivellació previa a la plantació
Pràctica - Abril
Sortida
Visita a celler - Gestió vitícola Biodinàmica o Ecològica
Pràctica - Abril
Sortida
Reproducció del material vegetal. Procés d’obtenció de plantes en el viver.
Pràctica - Abril
Finca Mas dels Frares
Principals herbes anuals i perennes en el vinyet
Pràctica - Abril
Finca Mas dels Frares
Mètode preventiu pel control del cuc del raïm. Distribució de fernomones (control sexual) i trampes de recompte
Pràctica - Maig
Sortida
Sistemes de conducció. Descripció i característiques de diferents sistemes de conducció, emparrats i formes lliures en vas
Pràctica - Maig
Finca Mas dels Frares
Poda en verd. Maneig de la vegetació sobrera al cap un mes de la brotada. Eliminació de xupons, rebrots, cavalls i fulles