University Rovira y Virgili |
Educational guide Faculty of Oenology |
english |
Fermented Beverages (2014) |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
||||||||||||||||||
IDENTIFYING DATA | 2020_21 | |||||||||||||||||
Subject (*) | OTHER MICROORGANISMS OF INTEREST TO OENOLOGY AND VITICULTURE | Code | 19625209 | |||||||||||||||
Study programme |
|
Cycle | 2nd | |||||||||||||||
Descriptors | Credits | Type | Year | Period | Exam timetables and dates | |||||||||||||
3 | Optional | 2Q |
||||||||||||||||
Modality and teaching language | See working groups | |||||||||||||||||
Prerequisites | ||||||||||||||||||
Department | Basic Medical Sciences |
|||||||||||||||||
Coordinator |
|
jose.cano@urv.cat albertomiguel.stchigel@urv.cat dania.garcias@urv.cat javier.capilla@urv.cat ana.fernandez@urv.cat |
||||||||||||||||
Lecturers |
|
|||||||||||||||||
Web | ||||||||||||||||||
Relevant information | En el cas d’emergència sanitària que requereixi confinar la població o que impliqui restriccions de mobilitat durant aquest curs, es procurarà adaptar l'activitat docent i l'avaluació. Si es produeix aquesta situació, s'informarà d'aquestes adaptacions a l’espai Moodle de cada assignatura. Donar a conèixer un cert nombre de microorganismes que, si bé no estan implicats directament en els processos fermentatius, són d'interès enològic, ja que poden afectar positiva o negativament les diferents etapes de l'elaboració dels vins. Aquests microorganismes estan presents de forma espontània als sòls i a la vinya, i també a la bodega. Així mateix, s'estudiaran les mesures a adoptar-ne per tal d’evitar contaminacions no desitjades, i d'aquesta manera garantir la qualitat i les característiques organolèptiques del producte final. També es donaran a conèixer diferents estratègies de control biològic de plagues i de malalties, com a eina per a una agricultura sostenible en el marc de la producció de vins ecològics i / o bio-dinàmics. | |||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||
(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation. |