2009_10
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Enologia (2006)
 Assignatures
  COMPOSICIÓ I EVOLUCIÓ DEL VI
   Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències
Conèixer els constituents del vi i el seu comportament des del punt de vista químic un cop ha tingut lloc la fermentació alcohòlica. AC2
Conèixer les proves químiques que poden realitzar-se en la determinació d'un frau. AC2
AP2
AP4
AR8
BC14
BC16
Saber quina informació química donen els diferents paràmetres enològics relacionats amb l'acidesa. AC2
AP7
Deduir com una determinada modificació natural o externa de l’acidesa afecta a Atot, Acen, pH, Avol i capacitat amortidora i realitzar-ne càlculs relacionats. AC2
BC14
Conèixer quins són els sistemes redox que actuen en el vi i com evolucionen. AC2
Coneixer els mètodes que permeten avaluar l'estat redox d'un vi i saber interpretar els resultats obtinguts AC2
AP7
Saber com es formen des del punt de vista químic els “gustos oxidats i reduïts”. AC2
Conèixer les propietats químiques dels clarificants. AC2
Conèixer i decidir quines proves químiques poden realitzar-se per a la identificació dels precipitats del vi i els fonaments químics d'aquestes proves. AC2
BC2
BC4
BC6
BC14
Raonar, un cop identificat el precipitat, quins poden ser els possibles tractaments químics correctors. AC2
BC2
BC4
BC6
BC14
BC16
Conèixer els fonaments químics relacionats amb els controls d’estabilitat dels vins. AC2
BC14
Conèixer el comportament químic d’antocians i procianidines, i quines implicacions tenen aquestes modificacions en el color i els seus canvis. AC2
BC14
Conèixer els processos químics implicats en l’envelliment del vi. AC2
Saber deduir com afecten els equilibris de dissociació i combinació del SO2 en la seva activitat. AC2
BC14
Coneixer la terminologia de la qualitat que s'aplica a l'enologia AP2
BC4
BC6
BC11
BC14
Distingir els models de qualitat d'obligat acompliment en el laboratori de control i en el celler AP2
BC6
BC11
BC14
Participar de forma activa en les classes AP7
AR1
AR5
AR8
BC2
BC4
BC6
BC11
BC12
CC2
Motivar l'interès envers les línies de recerca actuals en l'àmbit de la química enològica AC1
AC2
AR1
AR2
AR4
AR5
AR8
BC5
BC6
BC12
CC1
CC2
Inculcar un sentit crític en la lectura de treballs relacionats amb el temari de l'assignatura AC1
AC2
AR1
AR2
AR4
BC2
BC5
BC6
BC11
BC12
BC16
CC1
CC2