2009_10
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Enologia (2006)
 Assignatures
  BIOLOGIA DE LA VINYA
   Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències
Conèixer la Història de la Viticultura i comprendre les repercussions que va tenir la fil·loxera que provocà un radical canvi en el conreu d'aquesta planta i com a conseqüència en la recerca vitivinícola. AC1
Diferenciar la ubicació de les Vitàcies dins de l'esquema taxonòmic dels éssers vius, el seu orígen i evolució i classificació botànica. AC1
Distingir la classificació pràctica de les espècies del gènere Vitis en funció de les seves utilitats incidint sobre el rol dels portaemepelts i dels híbrids productors directes. AC1
Conèixer amb detall la morfoligia de l'aparell vegetatiu i reproductor de la vinya. AC1
Interpretar els dos principlas mètodes ampelogràfics usats per reconèixer i caracteritzar les diferents varietas de viníferes. AC1
Comprendre la reproducció sexual i asexual de la vinya, la seva heterogeneïtat gènetica i sanitària. AC1
Diferenciar els individus més aptes genèticament i sanitàriament i relacionar-ho amb el treball i la legislació dels vivers. AC1
Entendre el cicle vegetatiu i reproductor de la vinya i els diferents factors externs i interns que l'afecten. AC1
Transferir coneixements teòrics a través de l'anàlisis crític d'articles mitjançant treball en equip. AC1
BC1
BC6
CC2
Comprendre la influència de diferents factors en la maduració del raïm i avaluar-ne la importància front la qualitat. AC1
Distingir els diferents tipus de climes i sòls vitícoles. AC1
Definir les variables del mesoclima i classificar les varietats viníferes segons la seva adaptació. AC1
Crear i exposar diagrames climàtics de diferents localitats amb la paarticipació dels alumnes. AC1
AC4
BC1
BC2
BC3
Conèixer les necessitats hídriques i la dinàmica de l'aigua en el cep per decidir l'aplicació del reg. AC1
Conèixer els factors que incideixen en la capacitat fotosintètica del cep i definir la canòpia. AC1