2009_10
Guia docent 
Facultat d'Enologia
A A 
català 
 
 
Enologia (2006)
 Assignatures
  TÈCNIQUES MOLECULARS D'ANÀLISI I CONTROL MICROBIOLÒGIC
   Continguts
Tema Subtema
1. Identificació de llevats. 1.1. Seqüenciació i anàlisi de gens ribosomals.
1.2. Seqüenciació d'altres gens com la actina i citocrom c oxidasa.

2. Identificació de llevats a nivell de soca. 2.1. Anàlisi de restricció del mtDNA.
2.2. Electroforesi de camp pulsant.
2.3. Elements delta i RAPDs.
3. Identificació de bacteris làctics. 3.1. Identificació d'espècies mitjançant anàlisi de restricció del 16S rDNA, hibridació amb sondes de DNA i PCR específica del gen de l'enzim malolàctic.
3.2. Tipificació de soques mitjançant RAPD-PCR i electroforesi de camp pulsant.

4. Identificació de bacteris acètics.
4.1. Anàlisi de restricció del 16S rDNA a nivell d'espècie.
4.2. ERIC-PCR i (GTG)5-PCR a nivell de soca.