2013_14
Guia docent 
Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química
A A 
català 
Nanociència, Materials i Processos: Tecnologia Química de Frontera (2013)
 Assignatures
  TREBALL DE FI DE MÀSTER
   Pla específic d'actuació
  Descripció
Activitats Introductòries Les activitats introductòries fixaran l'objectiu general del Treball de Fi de Màster: Que l'estudiant realitzi un projecte d'investigació original i innovador que li permeti aplicar i integrar totes les competències que ha anat adquirint al llarg del màster.

Aquest projecte ha de permetre a l'estudiant assolir els següents objectius específics:
• Adquirir una àmplia comprensió del tema d'investigació assignat
• Dissenyar i aplicar tècniques i metodologies d'investigació experimental o de simulació del camp específic, guiats per especialistes en la matèria.
• Recopilar i analitzar la informació bibliogràfica disponible.
• Desenvolupar el pensament analític, creatiu i crític en el moment de definir, dur a terme i interpretar els resultats del projecte.
• Conèixer, analitzar i utilitzar críticament les fonts i la bibliografia.
• Practicar la comunicació escrita mitjançant la presentació d'informes que contenen els resultats de l'experimentació.
• Comunicar els resultats del treball de recerca en forma oral, utilitzant un discurs coherent i un registre adaptat a l'audiència.
Elaboració del treball de fi de grau
Presentacions / exposicions Els alumnes realitzaran una sèrie de presentacions i exposicions orals al llarg del treball fi de màster davant els membres de l'equip de recerca en el que estan integrats.
Supervisió L'elaboració del treball fi de màster esporta a terme amb la supervisió contínua del director del treball, es porta a terme la integració de l'alumne en l'equip d'investigació on es porta a terme el treball. L'alumne s'incorpora com un membre més de l'equip i participa en els seminaris, reunions, debats, exposicions, conferències i altres activitats pròpies de l'equip d'investigació.
Selecció/assignació del treball de fi de grau L'assignació dels candidats als treballs fi de màster proposats pels supervisors segueix criteris d'equitat i transparència.
Totes les propostes de TFM elaborades pels professors supervisors del Màster estan disponibles a l'espai Moodle del Màster (http://moodle.urv.cat), al qual tenen accés tots els alumnes matriculats en el Màster.
En aquest espai també està disponible tota la normativa associada als TFM, el detall dels terminis de lliurament de la documentació i presentació dels treballs davant els tribunals, i la llista dels treballs presentats en cursos anteriors.
Mecanismes de coordinació i seguiment del treball de fi de grau Es durà aterme unacoordinacióinterna(per partde la universitat).
El coordinadorde TFMconvocarà/contactarà alsestudiantsiprofessorstutorsde TFMa l'inici delquadrimestre.
El seguimentgeneral s'efectuaràen aquestes reunions/contactes.
El seguimentespecífic s'efectuaràel Professortutor corresponental llargde totel quadrimestre.
Atenció personalitzada Cada supervisor de màster a més de:

Dr. F. Xavier Rius
Professor of Analytical Chemistry
UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI
Department of Analytical Chemistry and Organic Chemistry
c/Marcell?omingo s/n 43007 Tarragona SPAIN
Tel. +34 977 559 562
Fax +34 977 558 446
http://www.quimica.urv.cat/quimio/nanosensors
Pràctiques a laboratoris L'elaboració del Treball de fi de Màster es desenvolupa fonamentalment al laboratori on l'alumne adquireix totes les competències previstes.
Presentació i defensa del treball de fi de Grau Els alumnes realitzaran una presentació oral, així com una defensa del seu treball experimental, en anglès, durant el període de 10 a 15 de setembre.
L'exposició oral no ha de ser més de 20 minuts, seguit d'un període d'aproximadament 10 minuts per a preguntes.
El jurat estarà compost per un màxim de tres doctors pertanyents als grups de recerca que intervenen en el programa de mestratge. L'acadèmic més experimentat d'ells actuarà com a president.
Els directors / supervisors dels estudiants avaluats no participarà en el jurat que els avalua.