2013_14
Guia docent 
Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
A A 
català 
 
 
Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010)
 Assignatures
  QUALITAT I LEGISLACIÓ ALIMENTÀRIA
   Continguts
Tema Subtema
0. Del consumidor al producte: bases legals i científiques

1. Coneixements Jurídics Bàsics
1.1 Tipus de lleis i disposicions legals
a Catalunya, Espanya i Europa.
1.2 Estructura de una disposició legal. Normes Tècniques.
2. Fonts d'informació en legislació sanitària 2.1 Cerca en bases de dades i altres fonts d'informació (webs)
2.2 Exposició i comentaris sobre el treball de legislació
3. Normativa alimentària general 3.1 Código Alimentario Español i Reglaments Tècnico-Sanitaris
3.2 Registre Sanitari d'Industria i Decret sobre Manipuladors d'Aliments
3.3 Normativa sobre Etiquetatge i Etiquetatge nutricional .
3.5 Normativa sobre Productes dietètics i per usos mèdics
3.6 Normativa relativa a declaracions nutricionals i propietats saludables dels aliments. Addició de vitamines i minerals
3.7 Reglament sobre nous aliments i nous ingredients alimentaris
3.8 Denominacions de Qualitat.
4. Normativa sobre seguretat alimentària 4.1 Bases legals sobre Seguretat Alimentària. La traçabilitat
4.2 Les Agències de Seguretat Alimentària. Estructura i funcionament.
4.3 Reglamentació sobre Microbiologia dels aliments
4.4 Reglamentació relativa a la higiene dels productes alimentaris
4.5 El sistema APPCC. Conceptes i metodologia
4.6 Normes tècniques. BRC/IFS
4.7 Reglamentació sobre Residus: Anabolitzants, medicaments i contaminants
5. Valoració de la qualitat dels aliments 5.1 Aspectes dels aliments:
- sensorials (gust)
- saludables,
- garantia de la qualitat

5.2 Integració de la informació sobre:
Llista de nutrients,
Dades nutricionals,
Propietats saludables
Declaracions nutricionals ( Health claims)
Descripció de les propietats de las substancies actives
Recomanacions de la utilització dels aliments.
6. Les declaracions nutricionals 6.1 Procés per la declaració de propietats saludables