Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010) |
Assignatures |
QUALITAT I LEGISLACIÓ ALIMENTÀRIA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2013_14 |
Assignatura | QUALITAT I LEGISLACIÓ ALIMENTÀRIA | Codi | 14224118 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
6 | Obligatòria | Quart | Únic primer quad. |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
0. Del consumidor al producte: bases legals i científiques 1. Coneixements Jurídics Bàsics 1.1 Tipus de lleis i disposicions legals a Catalunya, Espanya i Europa. 1.2 Estructura de una disposició legal. Normes Tècniques. |
|
2. Fonts d'informació en legislació sanitària | 2.1 Cerca en bases de dades i altres fonts d'informació (webs) 2.2 Exposició i comentaris sobre el treball de legislació |
3. Normativa alimentària general | 3.1 Código Alimentario Español i Reglaments Tècnico-Sanitaris 3.2 Registre Sanitari d'Industria i Decret sobre Manipuladors d'Aliments 3.3 Normativa sobre Etiquetatge i Etiquetatge nutricional . 3.5 Normativa sobre Productes dietètics i per usos mèdics 3.6 Normativa relativa a declaracions nutricionals i propietats saludables dels aliments. Addició de vitamines i minerals 3.7 Reglament sobre nous aliments i nous ingredients alimentaris 3.8 Denominacions de Qualitat. |
4. Normativa sobre seguretat alimentària | 4.1 Bases legals sobre Seguretat Alimentària. La traçabilitat 4.2 Les Agències de Seguretat Alimentària. Estructura i funcionament. 4.3 Reglamentació sobre Microbiologia dels aliments 4.4 Reglamentació relativa a la higiene dels productes alimentaris 4.5 El sistema APPCC. Conceptes i metodologia 4.6 Normes tècniques. BRC/IFS 4.7 Reglamentació sobre Residus: Anabolitzants, medicaments i contaminants |
5. Valoració de la qualitat dels aliments | 5.1 Aspectes dels aliments: - sensorials (gust) - saludables, - garantia de la qualitat 5.2 Integració de la informació sobre: Llista de nutrients, Dades nutricionals, Propietats saludables Declaracions nutricionals ( Health claims) Descripció de les propietats de las substancies actives Recomanacions de la utilització dels aliments. |
6. Les declaracions nutricionals | 6.1 Procés per la declaració de propietats saludables |