Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010) |
Assignatures |
ALIMENTS PER A FINALITATS SANITÀRIES ESPECÍFIQUES |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2014_15 |
Assignatura | ALIMENTS PER A FINALITATS SANITÀRIES ESPECÍFIQUES | Codi | 14224211 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
Casos del PBL (Problem Based Learning): Obesitat Infantil, Diabetis Mellitus, Obesitat Adulta, i Nutrició i Càncer, Nutrició i malaltia cardiovascular, nutrició i Síndrome Metabòlic, Nutrició i vellesa, nutrició i embarassades. Interpretació, planificació i realització de la valoració de l’estat nutricional del pacient, tant sà com malalt. Identificació dels possibles riscos de malnutrició per excés o per defecte. o Interpretació de les analítiques. o Interpretació d’una història clínica. o Realització de l’antropometria correctament. o Elaboració i interpretació d’una història dietètica. o Realització d’un Recordatori 24h. o Realització d’un Qüestionari de Freqüència de Consum d’aliments. o Realització d’un Registre de 3 dies. o Recol•lecció de dades alimentàries del pacient de forma quantitativa, utilitzant els mètodes pertinents: fotografies, aliments en 3D, etc. o Recol•lecció de la informació biopsicosocial del pacient. - Valoració de la dieta del pacient, detecció i correcció dels possibles desequilibris. - Disseny i planificació de plans alimentaris i/o dietes personalitzades adaptades al pacient. - Realització del seguiment i control d’un pacient amb una malaltia crònica. - Aprenentatge de tècniques per explicar al pacient les recomanacions i com reeducar-lo. - Prescripció del tractament específic, corresponent a l’àmbit de competència del dietista-nutricionista. |